U ovu božanstvenu tortu od avokada i limete zaljubit ćete se barem dva puta: prvi put kada čujete da vam za pripremu ne treba pećnica pa će vam kuhinja koju od jutra čuvate od dotoka vrućeg zraka, kako izvana, tako i iznutra, i dalje ostati savršeno rashlađena, i drugi put – naravno, kada je kušate.

Savršena ljetna torta već će vas malo osvježiti i na sam pogled jer je prekrasne umirujuće zelene boje.

Umjesto na klasičnom biskvitu, krema te divne zelene boje raspoređena je na bazu od badema i datulja, a kako u torti nema bez mliječnih proizvoda, obožavat će je i vegani. Ne sadrži ni gluten ni rafinirani šećer, pa u njoj mogu uživati doslovce svi.

Osvježavajuća i prekrasno kremasta, ova torta u kojoj se divno spajaju okusi avokada i limete, mogla bi vam postati najdraži ljetni desert.

Želite li malo više hrskavosti za kontrast kremastom avokadu, bademe ili druge orašaste plodove koje ćete koristiti za "biskvit" tek grubo nasjeckajte da ne dobijete brašno.

Za pripremu ove ukusne torte trebat će vam tek 45 minuta, ali torta će se morati odmarati u zamrzivaču još barem sat ili dva. Ako ne možete izdržati – proglasite je pudingom! 😉

Sastojci za tortu od avokada i limete:

Za bazu

  • 150 g orašastih plodova (po želji), namočenih barem 8 sati
  • 150 g datulja
  • 5 žlica naribanog kokosa
  • 1 prstohvat soli

Za kremu

  • 3 zrela avokada, samo meso
  • 250 g kokosovog jogurta
  • 50 ml meda
  • 1 1/2 žlica kokosovog ulja
  • 60 ml svježe iscijeđenog soka limete
  • Korica od 1 limete, naribana

Priprema torte od avokada i limete:

  1. Namažite kalup za tortu kokosovim uljem.
  2. Za podlogu namočene orahe nasjeckajte na grubo. Dodajte datulje, naribani kokos i sol i miksajte dok se sve dobro ne sjedini i smjesa ne postane ljepljiva.
  3. Rukama čvrsto utisnite smjesu u kalup za tortu. Stavite na stranu.
  4. Stavite meso avokada i kokosov jogurt u blender ili multipraktik i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Dodajte med, kokosovo ulje, sok i koricu limete i miješajte dok smjesa ne postane kremasta.
  5. Izlijte smjesu na bazu i stavite tortu u zamrzivač da se stegne oko 1-2 sata.
  6. Izvadite tortu iz zamrzivača 15-20 minuta prije posluživanja.

   Taman zreo! Jednostavni načini uz koje ćete uvijek prepoznati dobar avokado Avokado +0 Avokado

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju