Bilo da pripremate večeru za goste, želite složiti kakvo brzo jelo za ponijeti, ili jednostavno guštati u kakvom slasnom jelu inspiranim Meksikom, tortilje je uvijek dobro imati u "pričuvi". Pulled pork, ili trgana svinjetina poslužila nam je kao inspiracija za slasne tacose, ali umjesto nje možete iskoristiti i višak blagdanskog pečenja - što tanje ga narežite i poslužite u tortiljama s umakom od avokada i povrćem. 

Sastojci za tacose s trganom svinjetinom

  • 2 glavice luk
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 600 g svinjske lopatice
  • sol, papar po ukusu
  • ½ žličice kumina
  • 50 g rajčica iz konzerve.


Za guacamole:

  • 300 g avokada
  • sok od 1 limete
  • 8 žlica maslinovog ulja
  • 6 grančica korijandera
  • 1 čili papričica
  • 2 rajčice
  • 2 češnja češnjaka


Za posluživanje:

  • 8 tacos tortilja
  • 1 svježa salata po ukusu
  • 60 g kukuruza
  • 8 grančica korijandera
  • 1 crveni luk
  • 1 čili papričica

Priprema:

  1. Luk narežite, dodajte ga u lonac, dodajte ulje i pecite luk dok ne postane staklast. Meso narežite na manje komade i dodajte luku. Posolite, popaprite i pospite kuminom.
  2. Pecite meso sa svih strana. Zatim dodajte 200 ml vode, poklopite lonac i pecite u zagrijanoj pećnici na 130°C 120 minuta dok ne omekša. Nakon pečenja, vraćamo lonac na štednjak.
  3. Rajčice narežite na manje komadiće, dodajte ih mesu i zajedno pirjajte još 30 minuta, dok tekućina ne zakuha. Avokadu odstranite košticu i sastružite meso avokada.
  4. Stavite meso avokada u zdjelu, dodajte sok limete, maslinovo ulje, posolite, popaprite i usitnite vilicom. Umiješajte nasjeckani korijander, čili, rajčicu i na kraju narezani češnjak.
  5. Meso natrgajte vilicama i pomiješajte s umakom od pečenja. Tortilje pecite na suhoj tavi sa svake strane po 1 minutu.
  6. Gotovo meso poslužite u tortilji punjenoj salatom, posuto kukuruzom, korijanderom, nasjeckanim crvenim lukom i čilijem.

Znate li što je bikla? Vrgoračko piće koje su ratnici pili za snagu i energiju Smutica Vrgorac - 8 Vrgorac - 7 +5 Vrgorac - 6

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju