Sendvič s mesnim okruglicama u umaku od rajčice ili Italian Meatball Sub, jedna je od brojnih američkih interpretacija talijanske kuhinje.

Sendvič s "ćuftama" obično dolazi u brioš pecivu, a iz njega bi trebao curiti – rastopljeni sir. Talijanski štih se, osim marinara umakom od rajčice, postiže i dodatkom svježeg bosiljka.

Ovaj bogati sendvič koji može zamijeniti glavno jelo pripremit ćete za tek malo više od pola sata, a količina sastojaka u receptu prilagođena je za 8 peciva. Dobar tek!

 

Italian Meatball Sub

Za sendvič

  • 8 brioš peciva
  • 30 g maslaca
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana na sitno
  • ½ čajne žličice sušenog peršina
  • sol, po ukusu

Za mesne okruglice

  • 225 g mljevene svinjetine
  • 225 g mljevene junetine
  • ½ čajne žličice papra
  • ½ čajne žličice bosiljka
  • ½ čajne žličice komorača
  • ½ luka, nasjeckanog na sitno
  • 3 češnja češnjaka, protisnuta
  • 1 jaje
  • 50 g krušnih mrvica
  • 480 ml marinara umaka
  • 16 kriški sira, provolonea ili mozzarelle
  • ulje, za namastiti tavu

Za posluživanje

  • parmezan, svježe naribani
  • svježi bosiljak, nasjeckani

Italian Meatball Sub

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Pomiješajte otopljeni maslac s nasjeckanim češnjakom, peršinom i soli.
  3. Pomiješajte obje vrste mljevenog mesa, dodajte papar, bosiljak, komorač, luk, protisnuti češnjak, jaje i krušne mrvice i dobro sve umijesite.
  4. Žlicom vadite smjesu i oblikujte kuglice jednake veličine.
  5. Namastite zagrijanu tavu uljem i pecite okruglice oko pet minuta na srednje jakoj vatri, da ravnomjerno dobiju boju sa svih strana.
  6. Ulijte marinaru i dobro promiješajte, tako da okruglice budu obložene umakom sa svih strana. Smanjite vatru i kuhajte 15 minuta.
  7. Prerežite peciva i namažite ih smjesom maslaca i češnjaka pa ih stavite u pećnicu na 2 minute. Ne gasite pećnicu.
  8. U svako pecivo stavite po dvije kriške sira i mesne okruglice.
  9. Vratite složene sendviče u pećnicu, na visoko postavljenu rešetku, i pecite ih oko 2 minute.
  10. Izvadite sendviče iz pećnice, ukrasite ih bosiljkom i ribanim parmezanom i poslužite tople.

Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Juneći odrezak sa zapečenim sirom u umaku od rajčice Hrana i piće Najfiniji juneći šnicli: Recept za pohano meso zapečeno sa sirom

Američki keksi s čokoladom Hrana i piće Najlakši recept za kekse s čokoladom koji će biti gotovi za 20 minuta

Pržene svinjske kožice bile su omiljena hrana Georgea H.W. Busha Zanimljivosti Imaju na raspolaganju najbolje kuhare na svijetu, a oni jedu pržene svinjske kožice