Sendvič s mesnim okruglicama u umaku od rajčice ili Italian Meatball Sub, jedna je od brojnih američkih interpretacija talijanske kuhinje.
Sendvič s "ćuftama" obično dolazi u brioš pecivu, a iz njega bi trebao curiti – rastopljeni sir. Talijanski štih se, osim marinara umakom od rajčice, postiže i dodatkom svježeg bosiljka.
Ovaj bogati sendvič koji može zamijeniti glavno jelo pripremit ćete za tek malo više od pola sata, a količina sastojaka u receptu prilagođena je za 8 peciva. Dobar tek!
Italian Meatball Sub
Za sendvič
- 8 brioš peciva
 - 30 g maslaca
 - 2 češnja češnjaka, nasjeckana na sitno
 - ½ čajne žličice sušenog peršina
 - sol, po ukusu
 
Za mesne okruglice
- 225 g mljevene svinjetine
 - 225 g mljevene junetine
 - ½ čajne žličice papra
 - ½ čajne žličice bosiljka
 - ½ čajne žličice komorača
 - ½ luka, nasjeckanog na sitno
 - 3 češnja češnjaka, protisnuta
 - 1 jaje
 - 50 g krušnih mrvica
 - 480 ml marinara umaka
 - 16 kriški sira, provolonea ili mozzarelle
 - ulje, za namastiti tavu
 
Za posluživanje
- parmezan, svježe naribani
 - svježi bosiljak, nasjeckani
 
Italian Meatball Sub
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
 - Pomiješajte otopljeni maslac s nasjeckanim češnjakom, peršinom i soli.
 - Pomiješajte obje vrste mljevenog mesa, dodajte papar, bosiljak, komorač, luk, protisnuti češnjak, jaje i krušne mrvice i dobro sve umijesite.
 - Žlicom vadite smjesu i oblikujte kuglice jednake veličine.
 - Namastite zagrijanu tavu uljem i pecite okruglice oko pet minuta na srednje jakoj vatri, da ravnomjerno dobiju boju sa svih strana.
 - Ulijte marinaru i dobro promiješajte, tako da okruglice budu obložene umakom sa svih strana. Smanjite vatru i kuhajte 15 minuta.
 - Prerežite peciva i namažite ih smjesom maslaca i češnjaka pa ih stavite u pećnicu na 2 minute. Ne gasite pećnicu.
 - U svako pecivo stavite po dvije kriške sira i mesne okruglice.
 - Vratite složene sendviče u pećnicu, na visoko postavljenu rešetku, i pecite ih oko 2 minute.
 - Izvadite sendviče iz pećnice, ukrasite ih bosiljkom i ribanim parmezanom i poslužite tople.
 
Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

              
              
              
                
                
                
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            