Fini keksi mogu se napraviti u vrlo kratkom vremenu te od sastojaka koje većina ima u svojem hladnjaku u smočnici.
Ovi keksi s čokoladnim kapljicama rade se od svega osam sastojaka, a bit će ispečeni za 10 do 12 minuta.
Ako na raspolaganju nemate čokoladne kapljice, na sitne kockice narežite običnu čokoladu. Poslužite se možete mliječnom čokoladom, ali i čokoladom s visokim postotkom kakaa.
Keksi s čokoladom - sastojci:
- 180 g brašna
- 170 g čokoladnih kapljica
- 115 g maslaca
- 100 g smeđeg šećera
- 50 g bijelog šećera
- 30 ml biljnog ulja
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1 čajna žličica sode bikarbone
Keksi s čokoladom - priprema:
- Izmiksajte mikserom maslac, bijeli i smeđi šećer dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte brašno i sodu bikarbonu i nastavite miksati dok se sastojci ne povežu.
- Dodajte biljno ulje i ekstrakt vanilije i nastavite miksati. Na kraju ručno umiješajte čokoladne kapljice / komadiće u smjesu.
- Podijelite smjesu na jednake dijelove, oblikujte u kekse i položite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
- Stavite peći kekse u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 10 do 12 minuta, odnosno dok ne budu pečeni do kraja.
- Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!
10 najfinijih recepata za božićne kekse i sitne kolače iz europskih kuharica +2