Fini keksi mogu se napraviti u vrlo kratkom vremenu te od sastojaka koje većina ima u svojem hladnjaku u smočnici.

Ovi keksi s čokoladnim kapljicama rade se od svega osam sastojaka, a bit će ispečeni za 10 do 12 minuta.

Ako na raspolaganju nemate čokoladne kapljice, na sitne kockice narežite običnu čokoladu. Poslužite se možete mliječnom čokoladom, ali i čokoladom s visokim postotkom kakaa.

Keksi s čokoladom - sastojci:

  • 180 g brašna
  • 170 g čokoladnih kapljica
  • 115 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 50 g bijelog šećera
  • 30 ml biljnog ulja
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica sode bikarbone

Keksi s čokoladom - priprema:

  1. Izmiksajte mikserom maslac, bijeli i smeđi šećer dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte brašno i sodu bikarbonu i nastavite miksati dok se sastojci ne povežu.
  2. Dodajte biljno ulje i ekstrakt vanilije i nastavite miksati. Na kraju ručno umiješajte čokoladne kapljice / komadiće u smjesu.
  3. Podijelite smjesu na jednake dijelove, oblikujte u kekse i položite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
  4. Stavite peći kekse u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 10 do 12 minuta, odnosno dok ne budu pečeni do kraja.
  5. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

10 najfinijih recepata za božićne kekse i sitne kolače iz europskih kuharica Grčki keksi melomakaroni Slatki poljski keksi kolazcki Danski keksi od maslaca +2 Kuglice od marcipana i kakao praha marzipankartoffeln

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju