Krumpir punjen omiljenim sastojcima i zapečen u pećnici brzo je i slasno jelo, dovoljno zasitno da može poslužiti kao ručak ili večera. Isprobajte ga u kombinaciji sa kremastim umakom od vrhnja i poslužite uz salatu.

Sastojci za punjene krumpire:

6 krumpira
200 g špeka
30 g maslaca
300 g kiselog vrhnja
2 češnja češnjaka
2 žličice sjeckanog kopra
50 ml maslinova ulja
1/2 žličice Tabasca
sol, papar

Priprema:

1. Krumpir u kori kuhajte oko 50 minuta. Izvadite ga i ostavite da se malo ohladi. Odrežite vrh krumpira nožem pa izdubite žličicom. Izvađenu unutrašnjost posolite i popaprite pa pomiješajte sa špekom narezanim na kockice i napunite izdubljeni krumpir.

2. Na vrh svakog krumpira stavite mali komad maslaca pa pecite u posudi prekrivenoj papirom za pečenje oko 25 minuta na 180 stupnjeva Celzija.

3. Nasjeckajte češnjak i pomiješajte ga sa sjeckanim koprom, maslinovim uljem, Tabascom i kiselim vrhnjem. Krumpire izvadite iz pećnice i poslužite uz umak od vrhnja.

Kako čuvati krumpir u stanu: Savjeti s kojima će omiljeni "prilog" trajati što dulje +0 Krumpir

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju