U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara

Trgana svinjetina, ili pulled pork jedno je od jela kojima popularnost ne pada. Razlog? Meso puno okusa koje praktički nije potrebno žvakati. Pripremite sastojke i bacite se na posao, a za "isječke" pripreme bacite oko na našu galeriju. 

Sastojci za trganu svinjetinu na tostu:

300 g celera
luk
500 g svinjske lopatice
1 žličica mljevenog kima
4 češnja češnjaka
250 ml svijetlog piva
200 g kečapa
80 g meda
čili papričica
8 kriški kruha
100 g majoneze
crveni luk
rikola
sol, papar
ulje za prženje 

Priprema: 

1. Celer i luk ogulite, narežite na manje komade i stavite u posudu za pečenje. Svinjsku lopaticu narežite na veće komade, dodajte povrću i začinite solju, paprom i kimom.

2. Dodajte cijele režnjeve češnjaka, sve prelijte pivom i pecite na 190 °C oko 30 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 170 °C, poklopite i pecite još dva sata. Za vrijeme pečenja meso podlijevajte vodom.

3. Gotovo, omekšano meso i celer izvadite iz posude za pečenje i premjestite u zdjelu. Tekućinu od pečenja procijedite u lonac, zagrijte i postepeno reducirajte na jednu trećinu.

4. Pomiješajte kečap s medom i nasjeckanom čili papričicom. Ulijte umak u tekućinu od pečenja i pustite da zakuha.

5. Ohlađeno meso prebacite na dasku za rezanje i vilicom ga natrgajte na male komade. Stavite u zdjelu, dodajte umak, malo pečenog celera i dobro promiješajte.

6. Kriške kruha ispecite na ulju i pustite da se ocijede na papirnatoj salveti. Tost premažite majonezom, po vrhu rasporedite meso i poslužite ukrašeno crvenim lukom i rikolom.