Trgana svinjetina, ili pulled pork jedno je od jela kojima popularnost ne pada. Razlog? Meso puno okusa koje praktički nije potrebno žvakati. Pripremite sastojke i bacite se na posao, a za "isječke" pripreme bacite oko na našu galeriju. 

Sastojci za trganu svinjetinu na tostu:

300 g celera
luk
500 g svinjske lopatice
1 žličica mljevenog kima
4 češnja češnjaka
250 ml svijetlog piva
200 g kečapa
80 g meda
čili papričica
8 kriški kruha
100 g majoneze
crveni luk
rikola
sol, papar
ulje za prženje 

Priprema: 

1. Celer i luk ogulite, narežite na manje komade i stavite u posudu za pečenje. Svinjsku lopaticu narežite na veće komade, dodajte povrću i začinite solju, paprom i kimom.

2. Dodajte cijele režnjeve češnjaka, sve prelijte pivom i pecite na 190 °C oko 30 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 170 °C, poklopite i pecite još dva sata. Za vrijeme pečenja meso podlijevajte vodom.

3. Gotovo, omekšano meso i celer izvadite iz posude za pečenje i premjestite u zdjelu. Tekućinu od pečenja procijedite u lonac, zagrijte i postepeno reducirajte na jednu trećinu.

4. Pomiješajte kečap s medom i nasjeckanom čili papričicom. Ulijte umak u tekućinu od pečenja i pustite da zakuha.

5. Ohlađeno meso prebacite na dasku za rezanje i vilicom ga natrgajte na male komade. Stavite u zdjelu, dodajte umak, malo pečenog celera i dobro promiješajte.

6. Kriške kruha ispecite na ulju i pustite da se ocijede na papirnatoj salveti. Tost premažite majonezom, po vrhu rasporedite meso i poslužite ukrašeno crvenim lukom i rikolom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju