Popečci od tikvica bez brašna idealni su za osobe koje izbjegavaju gluten, a ovaj smo recept pronašli na portaluwww.krenizdravo.hr. U ovom receptu umjesto brašna koristi se brašno od zobenih pahuljica. Njega ćete dobiti vrlo jednostavno - potrebno je samo dobro izblendati zobene pahuljice.

Ako ne podnosite gluten, pazite da su zobene pahuljice koje koristite označene kao bezglutenske, tj. da se ne proizvode na istom mjestu kao i proizvodi s glutenom.

Ako želite još zdraviju, odnosno manje masnu, verziju popečaka s tikvicama, možete ih speći u pećnici. Dovoljno je da slijedite ova dva jednostavne koraka: Zagrijte pećnicu na 200 °C i obložite lim papirom za pečenje. Popečke rasporedite na lim i pecite 12 minuta sa svake strane ili dok ne poprime zlatnu boju.

Za recept koji vam donosimo trebaju vam gauda i mladi luk koji će popečcima dati finu aromu. Tražite li još ideja za popečke od tikvica, pokušajte ovdje.

Sastojci za popečke od tikvica bez brašna:

  • 1 srednje velika tikvica
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 1 umućeno jaje
  • 1/3 šalice brašna od zobenih pahuljica
  • 1/4 šalice gaude
  • 1 jušna žlica tanko narezanog mladog luka
  • sol i papar po želji
  • maslinovo ili suncokretovo ulje za prženje

Priprema popečaka od tikvica bez brašna:

  1. Naribajte tikvicu i posolite je kako biste izvukli vodu iz nje. Ostavite da odstoji 10 – 20 minuta u cjedilu, a zatim rukom iscijedite višak vode. Naribanu tikvicu možete staviti i u čistu krpu te dodatno istisnuti vodu iz nje nad sudoperom.
  2. U zdjeli pomiješajte sve sastojke.
  3. Zagrijte ulje u tavi te na srednje velikoj vatri pržite popečke. U tavu stavite jednu jušnu žlicu smjese za jedan popečak.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju