Popečci od luka tradicionalno je jelo Amiša, konzervativne kršćanske skupine koja danas uglavnom živi u Sjevernoj Americi.
Iako je tijekom godina i ovaj recept dobio neke modifikacije, zbog kojih je jelo još ukusnije, naravno, radi se o tradicionalnom amiškom specijalitetu koji je "rado" izašao iz granica ove zatvorene zajednice i proputovao razne stolove svijeta. S obzirom da je riječ o ukusnom receptu koji se priprema od vrlo jednostavnih sastojaka, koje većina ima u svojem hladnjaku i smočnici, vjerujemo da je sljedeća postaja ovog jela upravo vaš stol.
Ovi se popečci obično prže u dubokom ulju. Ako želite izbjeći masnoće, iste možete pripremiti i u fritezi na vrući zrak.
Sastojci:
250 ml mlijeka
130 g nasjeckanog luka
120 g pšeničnog brašna
2 žlice kukuruznog brašna
2 žlice šećera
2 čajne žličice praška za pecivo
biljno ulje za prženje
sol i papar po želji
Priprema:
1. Pomiješajte brašno, šećer i prašak za pecivo u velikoj zdjeli.
2. Dodajte luk i mlijeko. Posolite i popaprite. Dobro promiješajte.
3. Na tavi zagrijte ulje, pa postupno dodajte manje količine pripremljene smjese.
4. Pecite popečke sa svake strane oko tri do četiri minute odnosno dok ne postanu zlatno-smeđi.
5. Ocijedite višak masnoće na papirnatom ručniku.
6. Poslužite toplo s umakom po želji. Dobar tek!
Kada pretjerate vikendom: 3 namirnice koje uklanjaju bol iz želuca i probavnog sustava +0