Popečci od luka tradicionalno je jelo Amiša, konzervativne kršćanske skupine koja danas uglavnom živi u Sjevernoj Americi.

Iako je tijekom godina i ovaj recept dobio neke modifikacije, zbog kojih je jelo još ukusnije, naravno, radi se o tradicionalnom amiškom specijalitetu koji je "rado" izašao iz granica ove zatvorene zajednice i proputovao razne stolove svijeta. S obzirom da je riječ o ukusnom receptu koji se priprema od vrlo jednostavnih sastojaka, koje većina ima u svojem hladnjaku i smočnici, vjerujemo da je sljedeća postaja ovog jela upravo vaš stol.

Ovi se popečci obično prže u dubokom ulju. Ako želite izbjeći masnoće, iste možete pripremiti i u fritezi na vrući zrak.

Luk Hrana i piće Žuti, ljubičasti i srebrni: Koji luk je najbolji za koje jelo?

Sastojci:

250 ml mlijeka
130 g nasjeckanog luka
120 g pšeničnog brašna
2 žlice kukuruznog brašna
2 žlice šećera
2 čajne žličice praška za pecivo
biljno ulje za prženje
sol i papar po želji

Slika nije dostupna Hrana i piće Oh là là! Zavodljiva francuska juha od luka od koje se bolje...

Priprema:

1. Pomiješajte brašno, šećer i prašak za pecivo u velikoj zdjeli.

2. Dodajte luk i mlijeko. Posolite i popaprite. Dobro promiješajte.

3. Na tavi zagrijte ulje, pa postupno dodajte manje količine pripremljene smjese.

4. Pecite popečke sa svake strane oko tri do četiri minute odnosno dok ne postanu zlatno-smeđi.

5. Ocijedite višak masnoće na papirnatom ručniku.

6. Poslužite toplo s umakom po želji. Dobar tek!

Kada pretjerate vikendom: 3 namirnice koje uklanjaju bol iz želuca i probavnog sustava Kurkuma Menta +0 Crni papar

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju