Panko mrvice potječu iz azijske kuhinje, ali su se proširile na jela iz cijeloga svijeta jer pružaju fantastičnu hrskavost. Rade se od bijelog kruha bez kore i manje upijaju masnoću nego obične krušne mrvice. Pomiješajte ih s parmezanom i omiljenim začinima kako biste dobili savršenu koricu za pohanu svinjetinu. Umjesto timijana možete dodati začine kao što su kadulja ili đumbir u prahu ili korijander.
Sastojci za pohanu svinjetinu:
- 4 svinjska odreska bez kosti debljine oko 2 cm
- 1 veliko jaje
- 1 žličica timijana
- 150 g panko krušnih mrvica
- 2 žlice ribanog parmezana
- 4 svinjska odreska bez kosti debljine oko 2 cm
- 60 ml ulja
- sol, papar
Priprema pohane svinjetine:
- Lagano umutite jaje. Na tanjuru pomiješajte panko mrvice, ribani parmezan, timijan, 1/2 žličice soli i 1/8 žličice papra. Meso posolite i popaprite. Kotlete najprije umočite u jaje, a zatim ih utisnite u začinjene mrvice.
- U velikoj tavi zagrijte ulje pa pržite odreske na umjerenoj vatri uz okretanje dok ne porumene, oko 10 minuta. Prebacite kotlete na tanjure i poslužite s omiljenom salatom