Panko mrvice potječu iz azijske kuhinje, ali su se proširile na jela iz cijeloga svijeta jer pružaju fantastičnu hrskavost. Rade se od bijelog kruha bez kore i manje upijaju masnoću nego obične krušne mrvice. Pomiješajte ih s parmezanom i omiljenim začinima kako biste dobili savršenu koricu za pohanu svinjetinu. Umjesto timijana možete dodati začine kao što su kadulja ili đumbir u prahu ili korijander.

Sastojci za pohanu svinjetinu:

  • 4 svinjska odreska bez kosti debljine oko 2 cm
  • 1 veliko jaje
  • 1 žličica timijana
  • 150 g panko krušnih mrvica
  • 2 žlice ribanog parmezana
  • 4 svinjska odreska bez kosti debljine oko 2 cm
  • 60 ml ulja
  • sol, papar

Priprema pohane svinjetine:

  1. Lagano umutite jaje. Na tanjuru pomiješajte panko mrvice, ribani parmezan, timijan, 1/2 žličice soli i 1/8 žličice papra. Meso posolite i popaprite. Kotlete najprije umočite u jaje, a zatim ih utisnite u začinjene mrvice.
  2. U velikoj tavi zagrijte ulje pa pržite odreske na umjerenoj vatri uz okretanje dok ne porumene, oko 10 minuta. Prebacite kotlete na tanjure i poslužite s omiljenom salatom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju