U ljetno vrijeme kada se temperatura u termometru penje do neugodnih vrhunaca posebno nam odgovaraju osvježavajuća jela i pića aromatizirana limunom.

Pita od limuna popularan je izbor u toplijem dijelu godine. Ako ne želite trošiti vrijeme i energiju na pripremu klasične pite od limuna koja se peče u pećnici, poslužiti se možete i malim trikovima te napraviti vrlo sličan desert bez paljenja pećnice.

Najbolje od svega? Potrebno vam je svega pet sastojaka.

Sastojci za podlogu:
200 g čajnih keksa
100 g maslaca

Kolač s kukuruznom krupicom Hrana i piće Sličan zlevanki: Recept za presočni kolač s limunom i proljetnim sastojkom iznenađenja

Za nadjev:
400 ml kondenziranog mlijeka
250 ml vrhnja za šlag
3 limuna (organska)

Priprema:
1. U sjeckalici povrća ili dobrom blenderu usitnite čajne kekse u prah.

2. Dodajte maslac i pulsirajte sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Limunada Hrana i piće Recept za "pravu" limunadu kakva se u Hrvatskoj sprema već 200 godina

3. Utisnite smjesu u okrugli lim za pečenje pita tako da stvorite rub.

4. Stavite podlogu u hladnjak na pola sata da se stisne.

5. Ulijte kondenzirano mlijeko u veću posudu zajedno sa svježe iscijeđenim limunom i koricom triju limuna.

6. Miksajte smjesu uz postupno dodavanje vrhnja za šlag sve dok ne dobijete jednoličnu glatku smjesu.

7. Prelijte smjesu preko pripremljene podloge.

8. Stavite u hladnjak na barem šest sati prije posluživanja.

9. Ukrasite voćem po želji. Dobar tek!