U ljetno vrijeme, kada se temperatura u termometru penje do neugodnih vrhunaca, posebno nam odgovaraju osvježavajuća jela i pića aromatizirana limunom.
Pita od limuna popularan je izbor u toplijem dijelu godine. Ako ne želite trošiti vrijeme i energiju na pripremu klasične pite od limuna koja se peče u pećnici, poslužiti se možete i malim trikovima te napraviti vrlo sličan desert bez paljenja pećnice.
Najbolje od svega? Potrebno vam je svega pet sastojaka.
Sastojci za pitu od limuna:
podloga:
- 200 g čajnih keksa
- 100 g maslaca
Za nadjev:
- 400 ml kondenziranog mlijeka
- 250 ml vrhnja za šlag
- 3 limuna (organska)
Priprema pite od limuna:
- U sjeckalici povrća ili dobrom blenderu usitnite čajne kekse u prah.
- Dodajte maslac i pulsirajte sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Utisnite smjesu u okrugli lim za pečenje pita tako da stvorite rub.
- Stavite podlogu u hladnjak na pola sata da se stisne.
- Ulijte kondenzirano mlijeko u veću posudu zajedno sa svježe iscijeđenim limunom i koricom triju limuna. Miksajte smjesu uz postupno dodavanje vrhnja za šlag sve dok ne dobijete jednoličnu glatku smjesu. Prelijte smjesu preko pripremljene podloge. Stavite u hladnjak na barem šest sati prije posluživanja.
- Ukrasite voćem po želji. Dobar tek!