Kremasta toskanska piletina jedno je od onih jela koja su brzo gotova, a mogu imati okus kao iz finog talijanskog restorana. Bez previše sastojaka i kompliciranja, ovo jelo slast duguje mekom mesu i savršenom umaku.

U trendu Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Luksuzno imanje u Sheffieldu, Massachusetts, SAD - 3 Uklopljen u okoliš Kuća je zakon, ali pogledajte bazen! Izgleda prirodno, no... Američke pogačice (eng. biscuits) Rahle i putraste Ne morate ih niti mijesiti: Recept za fine pogačice od tri sastojka gotove u 25 minuta

Sastojci za toskansku piletinu: 

  • 700 g pilećih prsa
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 šalica vrhnja
  • 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica mediteranskih začina
  • 1/2 šalice ribanog parmezana
  • 1 šalica nasjeckanog špinata
  • 1/2 šalice sušenih rajčica


Priprema:

  1. U veliku tavu ulijte maslinovo ulje i pecite piletinu na srednje jakoj vatri 3-5 minuta sa svake strane ili dok ne porumeni i više ne bude ružičasta u sredini.
  2. Izvadite piletinu i stavite na stranu.U tavu dodajte vrhnje, pileći temeljac, češnjak u prahu, mediteranske začine i parmezan.
  3. Kuhajte miješajući na srednje jakoj vatri dok se umak ne počne zgušnjavati. Dodajte špinat i sušene rajčice pa pustite da se krčka dok špinat ne počne venuti. Dodajte piletinu natrag u tavu i poslužite s tjesteninom.