Pileća prsa su fantastična namirnica kada želite pripremiti brzinski ručak bez previše kompliciranja, a odlično pašu uz orašaste plodove koji im mogu pružiti hrskavosti i fini okus. Tako primjerice meso uvaljano u mješavinu jaja i pekana možete poslužiti uz omiljenu salatu ili umak na bazi jogurta ili rajčice te kakav fini kruh ili lepinje...
Sastojci za hrskavu piletinu:
- 700 g pilećih prsa bez kostiju i kože
- 250 g oraha pekan
- 3 žlice brašna
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1/2 žličice dimljene paprike
- 2 jaja
- peršin (prema želji)
Priprema hrskave piletine:
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje.
- Meso istucite i narežite na trakice.
- Izmiksajte 60 g pekana u fine mrvice. Nemojte ih miksati predugo da se ne pretvore u maslac.
- U posudi pomiješajte izmiksane orahe s brašnom, soli, paprom i paprikom.
- Preostale orahe usitnite u grube mrvice i prebacite u posudu. U trećok posudi umutite 2 jaja.
- Svaki komad mesa uvaljajte u mješavinu brašna i oraha, zatim u jaja pa grubo nasjeckane orahe, otresajući sav višak. Stavite pileće trake na pripremljeni lim za pečenje.
- Pecite 10 minuta, a zatim okrenite meso i nastavite peći dok piletina izvana ne postane hrskava, još oko 10 minuta.
- Piletinu poslužite uz omiljenu salatu i prema želji, umak.
Fino, brzo i bez puno filozofiranja: 7 jela za ovaj tjedan koja se rade u jednom loncu +1