Pileća prsa su fantastična namirnica kada želite pripremiti brzinski ručak bez previše kompliciranja, a odlično pašu uz orašaste plodove koji im mogu pružiti hrskavosti i fini okus. Tako primjerice meso uvaljano u mješavinu jaja i pekana možete poslužiti uz omiljenu salatu ili umak na bazi jogurta ili rajčice te kakav fini kruh ili lepinje... 

Sastojci za hrskavu piletinu:

  • 700 g pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 250 g oraha pekan
  • 3 žlice brašna
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1/2 žličice dimljene paprike
  • 2 jaja
  • peršin (prema želji)

Priprema hrskave piletine:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje.
  3. Meso istucite i narežite na trakice.
  4. Izmiksajte 60 g pekana u fine mrvice. Nemojte ih miksati predugo da se ne pretvore u maslac.
  5. U posudi pomiješajte izmiksane orahe s brašnom, soli, paprom i paprikom.
  6. Preostale orahe usitnite u grube mrvice i prebacite u posudu. U trećok posudi umutite 2 jaja.
  7. Svaki komad mesa uvaljajte u mješavinu brašna i oraha, zatim u jaja pa grubo nasjeckane orahe, otresajući sav višak. Stavite pileće trake na pripremljeni lim za pečenje.
  8. Pecite 10 minuta, a zatim okrenite meso i nastavite peći dok piletina izvana ne postane hrskava, još oko 10 minuta.
  9. Piletinu poslužite uz omiljenu salatu i prema želji, umak.

Fino, brzo i bez puno filozofiranja: 7 jela za ovaj tjedan koja se rade u jednom loncu Varivo od slanutka Dobara Galinhada Njoke s kobasicama +1 Chia puding

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju