Još uvijek se navikavate na kuhanje s maslacem od kikirikija? Ovo je pravi recept za vas. Cijelo jelo bit će gotovo za dvadesetak minuta.

Maslac od kikirikija sjajna je baza za umake koji će se izvrsno sljubiti s pečenom piletinom i poslužiti uz nešto kuhane riže. Najbolje rezultate dobit ćete ako koristite prirodni maslac od 100 posto kikirikija bez dodatnih šećera i ulja.

Sastojci:
600 g pilećih prsa bez kosti
120 g glatkog maslaca od kikirikija
3 žlice sweet chilli umaka
1 žlica jabučnog octa
1 žlica umaka od soje
1 žlica meda
biljno ulje za pirjanje
vruća voda za razrjeđivanje umaka
kikiriki za posipanje

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"

Slika nije dostupna Hrana i piće Bez kuhanja! Recept za kremasti umak koji se jede s rezancima i pečenom piletinom

Priprema:
1. Narežite piletinu na kocke veličine oko 2,5 centimetara.

2. Ispecite ih na malo ulja u tavi. Za to će vam trebati desetak minuta, odnosno dok se termički ne obrade do kraja.

3. U velikoj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, umak od soje, jabučni ocat, med i sweet chilli umak. Gustu smjesu razrijedite s vrućom vodom. Ako želite da umak bude gušći, stavite tek oko dvije žlice vode.

4. Prelijte umak preko pečene piletine, dobro promiješajte i pustite da se okusi sljube nekoliko minuta.

5. Poslužite uz kuhanu rižu i malo nasjeckanih kikirikija po želji. Dobar tek!