Pileće okruglice mogu biti sjajan dodatak raznim jelima – možete ih poslužiti uz kuhanu tjesteninu s umakom po želji, uz rižu, pomfrit ili pire od krumpira. Ukusne će biti i u sendviču zajedno s različitim namazima i nešto naribanog povrća.

Pileće okruglice imaju manje kalorija od onih napravljenih od crvenog mesa, ali i manje masnoća. Vrlo lako mogu se presušiti tijekom termičke obrade pa iziskuju pomnu pripremu i kombinaciju s nekoliko sočnih sastojaka.

Ako možete, uvijek radije odaberite mljeveno meso od pilećeg zabatka, nego od purećih prsa. Za najbolje rezultate sljubite ga s nešto naribanog parmezana, brašna od badema i začinima.

Sastojci za pileće okruglice:

  • 675 g mljevene piletine
  • 470 ml BBQ umaka
  • 50 g bademova brašna
  • 20 g naribanog parmezana
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 jaje
  • ½ manjeg luka
  • šaka svježeg peršina
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje za pirjanje

Priprema pilećih okruglica:

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu piletinu, bademovo brašno, naribani parmezan, nasjeckani češnjak i luk, jaje i nasjeckani peršin. Posolite i popaprite po želji. Pomiješajte dok se ne sljube svi sastojci.
  2. Od dobivene smjese čistim rukama oblikujte okruglice promjera oko 2,5 centimetra.
  3. U većoj tavi zagrijte nešto ulja pa na njemu ispržite kuglice. Pecite ih otprilike 8-10 minuta dok ne postanu zlatno-smeđe sa svih strana.
  4. Ubacite potom BBQ umak, sve dobro promiješajte i termički obrađujte sve zajedno još par minuta.
  5. Poslužite toplo. Dobar tek!

Švedski klasik kojem nema premca: Recept za slasne mesne okruglice koje ćete staviti i u sendvič Švedske mesne okruglice - 24 Švedske mesne okruglice - 23 Švedske mesne okruglice - 21 +16 Švedske mesne okruglice - 20

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju