Bosiljak, peršin, sjemenke bundeve i pet minuta posla su sve što vas dijeli od slasnog pesta koji možete iskoristiti za sendviče, pečeni krumpir, tjesteninu ili pak dodatak pečenom povrću i salatama. Osim što je ukusan, takav pesto je i pun zdravih minerala i vlakana. Za recept možete koristiti šalicu od 250 ml.
Sastojci za pesto:
- 1 šalica prženih bučinih koštica (oljuštenih)
- 1 šalica dobrog maslinovog ulja
- 2 šalice listića bosiljka
- 1 šalica sjeckanog peršina
- 4 žlice soka od limuna, svježe iscijeđenog
- 4 češnja češnjaka
- sol
Priprema pesta:
- Sjemenke bundeve, očišćeni češnjak, bosiljak, peršin i limunov sok miksajte polako dodajući maslinovo ulje. Povremeno ostružite stranice i miksajte dok ne dobijete glatki umak.
- Posolite po ukusu. Čuvajte u hladnjaku do 2 dana.
Nije ni čudo što ima „krunu“ na glavi: Slavna povijest voća koje je nekad koštalo i po 70 tisuća kuna +0