Bosiljak, peršin, sjemenke bundeve i pet minuta posla su sve što vas dijeli od slasnog pesta koji možete iskoristiti za sendviče, pečeni krumpir, tjesteninu ili pak dodatak pečenom povrću i salatama. Osim što je ukusan, takav pesto je i pun zdravih minerala i vlakana. Za recept možete koristiti šalicu od 250 ml.

Sastojci za pesto:

  • 1 šalica prženih bučinih koštica (oljuštenih) 
  • 1 šalica dobrog maslinovog ulja
  • 2 šalice listića bosiljka
  • 1 šalica sjeckanog peršina
  • 4 žlice soka od limuna, svježe iscijeđenog
  • 4 češnja češnjaka
  • sol

Priprema pesta:

  1. Sjemenke bundeve, očišćeni češnjak, bosiljak, peršin i limunov sok miksajte polako dodajući maslinovo ulje. Povremeno ostružite stranice i miksajte dok ne dobijete glatki umak.
  2. Posolite po ukusu. Čuvajte u hladnjaku do 2 dana.

Nije ni čudo što ima „krunu“ na glavi: Slavna povijest voća koje je nekad koštalo i po 70 tisuća kuna Ananas +0 Ananas

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju