Losos je odličan izvor omega 3 masnih kiselina koje su važne za normalno funkcioniranje organizma – one održavaju pravilnu strukturu stanica te omogućuju pravilnu raspodjelu hranjivih tvari u tijelu.

Isprobajte novi način za pripremu ukusnog lososa. Ispecite bogat komad ove ribe u finoj marinadi na bazi viskija i umaka tamari.

Kokosov šećer i javorov sirup podarit će marinadi potrebnu dozu slatkoće, a okuse će zaokružiti naribani češnjak i đumbir.

Ribu ne morate namakati u marinadi, već je dodati pri pečenju ribe. Upravo zato, za pripremu ovog recepta bit će vam potrebno oko 20 minuta.

Slika nije dostupna Hrana i piće Slasno iznenađenje u tijestu: Recept za specijalitet s lososom i mirisnim začinima

Sastojci za losos u marinadi s viskijem:

  • 600 g lososa
  • 60 ml viskija
  • 60 ml umaka tamari
  • 3 žlice kokosova šećera
  • 1 žlica javorovog sirupa ili meda
  • 1 čajna žličica sirovog naribanog đumbira
  • 1 čajna žličica sirovog naribanog češnjaka
  • ½ stapke mladog luka
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje za prženje
  • sezamove sjemenke za posipanje

Slika nije dostupna Hrana i piće Marinada koja osvaja na prvi zalogaj: Recept za spektakularne ražnjiće od lososa

Priprema lososa u marinadi s viskijem:

  1. Pomiješajte zajedno umak tamari s viskijem, šećerom, javorovim sirupom, naribanim đumbirom i češnjakom te nasjeckanim mladim lukom. Stavite marinadu sa strane.
  2. Podijelite losos na četiri fileta te ih posolite i popaprite po želji s obje strane.
  3. U dobro zagrijanoj tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepržite losos s obje strane. Ovisno o debljini fileta za to će vam biti potrebno dvije do četiri minute.
  4. Pred kraj pečenja prelijte marinadu preko lososa i žlicom premazujte marinadu preko ribe. Poslužite toplo uz prilog po želji i s malo sezamovih sjemenki. Dobar tek!

Najzdravije vrste riba koje možete pronaći na hrvatskim ribarnicama +0 Srdele - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju