Ako nemate mnogo vremena, a želite napraviti fini i zdravi ručak bez gubljenja vremena na kupovinu bezbrojnih sastojaka, Jamie Oliver ima rješenje. Stavljanjem fileta lososa na hladnu tavu i kratkim pečenjem na srednje jakoj vatri koža će postati neodoljivo hrskava.

Kako bi naglasio okus, Jamie dodaje aromatične masline. Nakon što ih nasjecka, prelije ih vrućom vodom kako bi ih „vratio u život“. Jamie koristi chorizo kobasicu, ali poslužit će i domaći pikantniji primjerak.

Sastojci za losos s rajčicama:

2 x 150 g fileta lososa s kožom
300 g cherry rajčica
Šaka bosiljka
8 aromatičnih maslina
30 g pikantne kobasice

Dodatno: sol, papar, maslinovo ulje, ocat

Priprema:

1. Stavite hladnu tavu na srednje jaku vatru i bez dodavanja ulja stavite losos sa stranom na kojoj nema kože. Tri minute nakon što se riba malo zapeče na dnu i pobijeli, okrenite je na stranu s kožom pa pecite oko 5 minuta ili dok ne postane hrskava.

2. Dok se riba peče, prepolovite rajčice i dodajte sol, papar i ocat. Masline izvadite iz staklenke, ako imaju koštice, izvadite ih i nasjeckajte pa dodajte malo vruće vode i žličicu maslinova ulja.

3. Nasjeckajte pikantnu kobasicu na ploške i stavite u tavu s lososom dvije minute prije kraja pečenja. Nakon što puste ulje, ubacite i rajčice te ih ostavite samo da se zagriju, tridesetak sekundi.

4. Poslužite s tapenadom od maslina i prema želji ukrasite bosiljkom.

Složenac od krumpira i sira Hrana i piće Najlakši recept za krumpir zapečen sa sirom uz koji vam neće trebati meso