Ako nemate mnogo vremena, a želite napraviti fin i zdrav ručak bez gubljenja vremena na kupovinu bezbrojnih sastojaka, Jamie Oliver ima rješenje. Stavljanjem fileta lososa na hladnu tavu i kratkim pečenjem na srednje jakoj vatri koža će postati neodoljivo hrskava.

U trendu Varivo od mahuna Tjedni jelovnik 7 sirotinjskih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za smiješan novac Hippomane mancinella - 2 Nevjerojatno opasno Otrovno drvo: Tihi ubojica koji je najopasniji kada padne kiša Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume"

Kako bi naglasio okus, Jamie dodaje aromatične masline. Nakon što ih nasjecka, prelije ih vrućom vodom kako bi ih "vratio u život". Jamie koristi chorizo kobasicu, ali poslužit će i domaći pikantniji primjerak.

Sastojci za losos s rajčicama:

2 x 150 g fileta lososa s kožom
300 g cherry rajčica
šaka bosiljka
8 aromatičnih maslina
30 g pikantne kobasice

Dodatno: sol, papar, maslinovo ulje, ocat

Priprema:

1. Stavite hladnu tavu na srednje jaku vatru i bez dodavanja ulja stavite losos sa stranom na kojoj nema kože. Tri minute nakon što se riba malo zapeče na dnu i pobijeli, okrenite je na stranu s kožom pa pecite oko 5 minuta ili dok ne postane hrskava.

2. Dok se riba peče, prepolovite rajčice i dodajte sol, papar i ocat. Masline izvadite iz staklenke, ako imaju koštice, izvadite ih i nasjeckajte pa dodajte malo vruće vode i žličicu maslinova ulja.

3. Nasjeckajte pikantnu kobasicu na ploške i stavite u tavu s lososom dvije minute prije kraja pečenja. Nakon što puste ulje, ubacite i rajčice te ih ostavite samo da se zagriju, tridesetak sekundi.

4. Poslužite s tapenadom od maslina i prema želji ukrasite bosiljkom.

Složenac od krumpira i sira Hrana i piće Bomba od priloga: Najlakši recept za krumpir zapečen sa sirom