Punjene, u složencima, pohane ili iz pećnice – tikvice su odlična ljetna namirnica koja ne traži puno dodataka ili vremena za pripremu. Isprobajte ih u palačinkama sa špekom, ili nekim drugim nadjevom prema želji, poput omiljene salate i ponesite na posao, plažu ili piknik.

Sastojci za palačinke:

1 tikvica srednje veličine
3 velika jaja
80 ml mlijeka
oko 10 ml mineralne vode
50 g brašna
50 g naribanog sira
½ vezice kopra
sol, papar

Nadjev:

špek
kiselo vrhnje

Priprema:

1. Naribajte tikvice, posolite ih i ostavite desetak minuta pa ih ocijedite od vode.

2. Jaja izmiješajte pa umiješajte brašno, naribani sir, sjeckani kopar, sol, papar, mlijeko pa dodajte tikvice koje prethodno ocijedite. Dodajte mineralne toliko da dobijete gušću smjesu za palačinke.

3. Smjesu dobro izmiješajte te ispecite palačinke u nauljenoj tavi.

4. U tavi ispržite na kockice narezani špek. Palačinke premažite kiselim vrhnjem, pospite špekom pa zamotajte i poslužite.