Mesna štruca je popularno jelo američke gastronomije koje se priprema od mljevenog mesa – najčešće junetine – jaja, krušnih mrvica i začina. Sastojci se oblikuju u štrucu, premazuju umakom na bazi kečapa, stavljaju u kalup za pečenje kruha te termički obrađuju u pećnici i po 90 minuta.

Ako nemate toliko vremena na raspolaganju, možete napraviti i mini verziju mesne štruce. Ne samo da će biti brže gotova već je možete unaprijed podijeliti u porcije te prilagoditi individualnim željama ljudi za koje je pripremate.

Poseban okus ovim mini štrucama daje glazura koja se priprema od kečapa, smeđeg šećera, maslaca, nasjeckanog luka, Worcestershire umaka, čilija u prahu, soli i papra. Umak se kratko prokuha na štednjaku prije nego što se premaže preko mini mesnih pita i stavlja peći.

Sastojci za mini mesnu štrucu:

  • 675 g mljevene junetine
  • 80 g narezane svježe paprike
  • 70 g kečapa
  • 25 g narezanog luka
  • 2 jaja
  • krušne mrvice po želji

Sastojci za glazuru:

  • 140 g kečapa
  • 115 g maslaca
  • 65 g smeđeg šećera
  • 25 g narezanog luka
  • 3 žlice umaka Worcestershire
  • 1 čajne žličice soli
  • ½ čajne žličice čilija u prahu
  • ¼ čajne žličice papra u prahu

Priprema mini štruca:

  1. Od mljevenog mesa, nasjeckanog luka i svježe paprike, kečapa, jaja i krušnih mrvica napravite smjesu za štrucu.
  2. Od dobivene smjese oblikujte šest manjih štruca.
  3. Položite štruce na lim za pečenje koje ste obložili papirom za pečenje.
  4. Na štednjaku u loncu rastopite maslac te na njemu prepirjajte nasjeckani luk oko tri minute.
  5. Ubacite u lonac kečap, smeđi šećer, Worcestershire, sol, papar i čili u prahu. Sve dobro promiješajte i pustite da se kuha na laganoj temperaturi još oko tri minute.
  6. Premažite mini štruce dobivenim umakom.
  7. Lim za pečenje prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta.
  8. Poslužite uz pire od krumpira i povrće pripremljeno na pari. Dobar tek!

3 pomoćnika uz koje crveno meso više nikada neće ispasti tvrdo i žilavo +0 Meso

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju