Mesne okruglice zapečene sa sirom svestrano su jelo koje možete poslužiti uz kuhano povrće, poput primjerice mahuna ili cvjetače, ili pak tjesteninu, kvinoju ili rižu te omiljenu salatu. Napravite li veću količinu imat ćete pri ruci zasitno jelo koje lako možete podgrijati, bilo na poslu ili kod kuće.

Sastojci za mesne okruglice:

  • 400 g mljevene junetine
  • 1 manja glavica luka
  • 1 i ½ žličice sušenog origana
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 i ½ žlice maslinovog ulja
  • 500 g umaka od rajčice
  • 50 g mozzarelle
  • 65 g parmezana
  • 15 g svježeg bosiljka
  • 1 ljuta papričica
  • sol i papar

Priprema mesnih okruglica: 

  1. Pomiješajte meso, sitno sjeckani luk i češanj češnjaka, žličicu origana, sol i papar u posudi. Ostavite da kratko odstoji pa od smjese oblikujte okruglice. Pržite mesne okruglice 6-8 minuta. Pećnicu zagrijte na 220°C.
  2. Ulijte umak od rajčice u tavu s mesnim okruglicama i promiješajte kako biste ih obložili. Kuhajte 3-4 minute. Pomiješajte preostali češnjak, ½ žličice origana i naribani sir u zdjeli.
  3. U umak umiješajte nasjeckani bosiljak i čili pa prebacite u posudu za pečenje. Pospite ribanim sirom pa Pecite 15-20 minuta.

Hrana koja "diže iz mrtvih" nakon novogodišnjeg tuluma Pasta Kava Trippa alla Romana +0 Složenac sa šunkom, špekom i kobasicama

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju