Mesne okruglice sjajan su dodatak brojnim jelima – možete ih poslužiti uz tjesteninu i rižu, uz kruh u sendviču i na pizzi. Dobre mesne okruglice možete jesti i same bez ikakvih drugih dodataka.

Donosimo vam recept za mesne okruglice od mljevene junetine punjene sirom Gruyere koje se pripremaju od svega nekoliko sastojaka.

Sastojci za mesne okruglice punjene sirom:

  • 450 g mljevene junetine
  • 100 g sira Gruyere
  • 50 grama panko krušnih mrvica
  • 15 g svježeg peršina
  • 1 jaje
  • sol i papar po želji

Priprema mesnih okruglica punjenih sirom:

  1. U zdjeli pomiješajte mljevenu junetinu, naribani sir, krušne mrvice, nasjeckani peršin i jaje.
  2. Smjesu začinite sa soli i paprom po želji i oblikujte u 12 do 15 kuglica.
  3. Poslažite mesne okruglice na namašćeni papir za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva na 20 do 25 minuta dok ne budu termički obrađene do kraja.
  4. Mesne okruglice dodatno zagrijte u umaku po želji. Možete iskoristiti za ovu priliku običan umak od rajčice ili nešto ekstravagantniji izbor poput umaka od karameliziranog luka, mesnog temeljca, timijana i sira. Dobar tek!

15 minuta i nekoliko kuna: Trik s kojim će jela od mljevenog mesa imati puno bolji okus +0 Umak od mljevenog mesa

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju