Jeste li isprobali mesne okruglice od puretine? Ovaj recept s dodatkom feta sira idealan je izbor za ručak ili večeru.

Pureće mesne okruglice s feta sirom možete poslužiti uz pogaču, pire od krumpira, ili tjesteninu s nešto umaka od rajčice.

Stručnjaci se slažu da će mesne okruglice biti sočnije ako ih što kraće miješate s drugim sastojcima. Ako vam se čini da je smjesa previše mekana i da je teško oblikovati kuglice, navlažite prste običnom vodom i ponovo pokušajte.

Sastojci za mesne okruglice od mljevene puretine i sira:

  • 450 g purećeg mljevenog mesa
  • 85 g feta sira
  • 45 g panko krušnih mrvica
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 jaje
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
  • ½ luka
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje

Priprema mesnih okruglica mljevene puretine i sira:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
  2. Namastite lim za pečenje s uljem i stavite sa strane.
  3. U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu puretinu, sitno nasjeckani luk i češnjak, jaje, krušne mrvice, sol, papar, sitno nasjeckani svježi peršin i kopar.
  4. Dodajte komadiće feta sira i nježno umiješajte u smjesu.
  5. Od dobivene smjese oblikujte 15-ak mesnih okruglica.
  6. Stavite mesne okruglice na lim za pečenje te ih lagano namažite s uljem sa svih strana.
  7. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta dok ne postanu zlatno-smeđe i termički obrađene do kraja.
  8. Poslužite ih s umakom po želji. Dobar tek!

Putujemo okusima: Recept za neodoljive tajlandske okruglice od svinjetine u pikantnom umaku Tajlandske mesne okruglice - 4 Tajlandske mesne okruglice - 3 Tajlandske mesne okruglice - 2 +1 Tajlandske mesne okruglice - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju