Jeste li isprobali mesne okruglice od puretine? Ovaj recept s dodatkom feta sira idealan je izbor za ručak ili večeru.
Pureće mesne okruglice s feta sirom možete poslužiti uz pogaču, pire od krumpira, ili tjesteninu s nešto umaka od rajčice.
Stručnjaci se slažu da će mesne okruglice biti sočnije ako ih što kraće miješate s drugim sastojcima. Ako vam se čini da je smjesa previše mekana i da je teško oblikovati kuglice, navlažite prste običnom vodom i ponovo pokušajte.
Sastojci za mesne okruglice od mljevene puretine i sira:
- 450 g purećeg mljevenog mesa
- 85 g feta sira
- 45 g panko krušnih mrvica
- 3-4 češnja češnjaka
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- 1 jaje
- 1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
- ½ luka
- sol i papar po želji
- biljno ulje
Priprema mesnih okruglica mljevene puretine i sira:
- Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
- Namastite lim za pečenje s uljem i stavite sa strane.
- U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu puretinu, sitno nasjeckani luk i češnjak, jaje, krušne mrvice, sol, papar, sitno nasjeckani svježi peršin i kopar.
- Dodajte komadiće feta sira i nježno umiješajte u smjesu.
- Od dobivene smjese oblikujte 15-ak mesnih okruglica.
- Stavite mesne okruglice na lim za pečenje te ih lagano namažite s uljem sa svih strana.
- Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta dok ne postanu zlatno-smeđe i termički obrađene do kraja.
- Poslužite ih s umakom po želji. Dobar tek!