Ponašli smo recept za odličan lagani ljetni desert s malinama koji se radi od samo nekoliko sastojaka, gotov je za dvadeset minuta, a okus mu je - tako dobar i tako poznat. Jer kombinacija malina i kreme od bijele čokolade uvijek je dobra ideja.

Lisnati kolač s malinama jednostavan je da jednostavniji ne može biti, a ako želite, možete ga zakomplicirati tako da umjesto jedne veće podloge od lisnatog tijesta ispečete više malih. Poslužit će vam kalupi za pite ili muffine, a takve tortice ukrast će svu pažnju na druženjima.

Na podlogu od lisnatog tijesta dolazi fina krema od bijele čokolade i mascarponea, a na vrh svježe maline. Malo posla za veliku nagradu. 

Sastojci za lisnati kolač s malinama: 

  • 1 paket kupovnog lisnatog tijesta
  • 1 jaje, umućeno, za premazivanje
  • 200 g bijele čokolade
  • 500 g mascarponea
  • 200 g malina
  • šećer u prahu, za posipanje

Priprema lisnatog kolača s malinama:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Tijesto raširite u lim za pečenje ili kalup za pitu i napravite rub visine 1 centimetar. Možete napraviti košarice od tijesta ako imate kalupe za mini-pite ili muffine.
  3. Prekrijte površinu papirom za pečenje i napunite tijesto grahom ili drugim utegom za pečenje.
  4. Pecite 20 minuta pa maknite grah i papir, premažite razmućenim jajetom i vratite u pećnicu te pecite još 5 minuta. Ostavite da se skroz ohladi.
  5. Dok se tijesto peče, otopite čokoladu na pari i umiješajte je u mascarpone.
  6. Kada se tijesto malo ohladi, napunite ga kremom, a na vrh stavite svježe maline.
  7. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
  8. Uživajte!

Hrana koju najbolji svjetski sportaši jedu za snagu i izdržljivost na Olimpijskim igrama Pariz Baguette možete napraviti i kod kuće Kimchi - 2 +1 Sushi

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju