Rastopljeni sir u hrskavim palačinkama od kukuruza specijalitet je u Venezueli poznat kao cachapas. Te se palačinke pripremaju od kuhanog kukuruza, a slobodno se možete poslužiti onim iz konzerve, no imajte na umu da takav sadrži više tekućine, pa će vam trebati manje mlijeka. Ovisno o kukuruzu, mlijeko možete izostaviti ili dodati žlicu do dvije.

Sastojci za kukuruzne palačinke:

  • 400 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 2 žlice otopljenog maslaca
  • 1 jaje
  • 35 g brašna
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica soli
  • 250 g mozzarelle

Priprema kukuruznih palačinki:

  1. Dodajte sve sastojke osim mozzarelle u blender. Miksajte minutu dok ne dobijete gustu smjesu.
  2. Zagrijte tavu koja se ne lijepi i namažite je s malo biljnog ulja (cachape su prilično ljepljive). Ulijte dio tijesta i rasporedite ga.
  3. Pržite nekoliko minuta dok se na površini ne pojave male rupice i preokrenite. Pržite još 2 minute i odmah napunite sirom da se malo otopi. Poslužite.

Najveća greška kod pečenja jaja zbog koje okus nije onako dobar kao u restoranu Jaja na kajganu Dopustite da jaja dosegnu sobnu temperaturu prije nego što ih ispečete Jaja ispecite se nešto ulja i maslaca +0 Savršena jaja na kajganu su mekana i kremasta

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju