Rastopljeni sir u hrskavim palačinkama od kukuruza specijalitet je u Venezueli poznat kao cachapas. Te se palačinke pripremaju od kuhanog kukuruza, a slobodno se možete poslužiti onim iz konzerve, no imajte na umu da takav sadrži više tekućine, pa će vam trebati manje mlijeka. Ovisno o kukuruzu, mlijeko možete izostaviti ili dodati žlicu do dvije.
Sastojci za kukuruzne palačinke:
- 400 g kukuruza šećerca iz konzerve
- 2 žlice otopljenog maslaca
- 1 jaje
- 35 g brašna
- 2 žlice šećera
- 1 žličica soli
- 250 g mozzarelle
Priprema kukuruznih palačinki:
- Dodajte sve sastojke osim mozzarelle u blender. Miksajte minutu dok ne dobijete gustu smjesu.
- Zagrijte tavu koja se ne lijepi i namažite je s malo biljnog ulja (cachape su prilično ljepljive). Ulijte dio tijesta i rasporedite ga.
- Pržite nekoliko minuta dok se na površini ne pojave male rupice i preokrenite. Pržite još 2 minute i odmah napunite sirom da se malo otopi. Poslužite.
Najveća greška kod pečenja jaja zbog koje okus nije onako dobar kao u restoranu +0