Lazanje s tikvicama ukusan su ručak ili večera koja će razveseliti vegetarijance, ali i uvjeriti zaklete mesojede dase i bez mesa, barem ponekad, može.

Priprema ovih lazanja u divnom svilenom umaku nije samo brza, nego je i vrlo jednostavna. Za gotovo sve pobrinut će se sjajna kombinacija sireva, tikvica i umaka od rajčice, a uz ove jednostavne upute i kulinarski amateri impresionirat svakoga tko kuša ovo ukusno jelo.

Sve što vam treba za lazanje s tikvicama pripremit ćete za samo deset minuta, a onda će u pećnici provesti još toliko. Količina iz recepta nahranit će četvero.

Sastojci za lazanje s tikvicama:

  • 9 listova lazanja ili 1 paket
  • 1 žlica suncokretovog ulja
  • 1 glavica luka, nasjeckanog na sitno
  • 700 g tikvica (6), krupno naribanih
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • 250 g ricotta sira
  • 50 g cheddar sira
  • 350 g šalše od rajčice (može i kupovna)
  • sol
  • papar

Priprema lazanja s tikvicama:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. Zakuhajte vodu i kuhajte listove lazanja oko 5 minuta dok ne omekšaju. Isperite ih hladnom vodom, pa pokapajte s malo ulja da se ne lijepe.
  3. Za to vrijeme u većoj tavi zagrijte ulje i popržite luk. Nakon 3 minute dodajte tikvice i češnjak i nastavite pržiti dok tikvice ne omekšaju. Umiješajte 2/3 ricotte i cheddara, a zatim začinite po želji.
  4. Zagrijte umak od rajčice u mikrovalnoj pećnici ili na štednjaku.
  5. U veliku posudu za pečenje poslažite listove lazanja da prekriju dno, zatim ulijte pola tikvica, zatim opet poslažite listove lazanja pa umak od rajčice. Ponovite i na vrh rasporedite komadiće preostale ricotte pa pospite ostatkom cheddara.
  6. Pecite na gornjoj rešetci oko 10 minuta dok tjestenina ne omekša, a sir ne dobije lijepu boju.

5 recepata koje mora isprobati svaki ljubitelj tikvica Tikvice su vrlo fleksibilna namirnica Pohani cvjetovi tikvica Složenac +0 Hrskave tikvice možete napraviti i u pećnici

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju