Flafasti mliječni sladoled od drobljenog leda s preljevima od čokolade ili komadima voća popularan je korejski desert. Bingsu ili bingsoo tradicionalno se radio s pastom od crvenog graha, ali s vremenom su ga zamijenili popularniji voćni okusi od jagode, manga, čokolade, matche ili banane. Za pripremu kod kuće vam neće trebati poseban uređaj, tek mikser ili blender koji je dovoljno jak da usitni led.

Na popisu sastojaka su punomasno i kondenzirano mlijeko, voće i šećer. Iako desert nije kompliciran, neki od razloga zašto rezultat ne uspijeva onako kako je zamišljeno može biti u predugom miksanju leda ili led koji se nije dovoljno zamrznuo.

Također, nakon što ga izmiksate, sladoled je najbolje pojesti što prije kako se ne bi previše rastopio pa nemojte previše čekati s uživanjem. Na usitnjeni mliječni led osim sirupa od voća ili komada voća najčešće se dodaju keksi, sirupi od čokolade ili karamele, šareni čokoladni bomboni, sladoled, vrhnje, cornflakes ili neke druge žitarice.

Bingsu Bingsu (Foto: Shutterstock)

Sastojci za bingsu:

  • 480 ml punomasnog mlijeka
  • 60 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 170 g jagoda + za ukrašavanje
  • 50 g šećera

Priprema binsgsua:

  1. Pomiješajte punomasno i kondenzirano mlijeko u vrču srednje veličine i miješajte dok se potpuno ne sjedine. Ulijte mlijeko u posudice za led i stavite u zamrzivač na 4-6 sati ili dok se ne smrzne.
  2. Pomiješajte jagode i šećer u malom loncu na srednjoj vatri i kuhajte 4-5 minuta dok se ne zgusne. Ostavite da se hladi pa prebacite u hladnjak.
  3. Smrznute kockice miksajte dok se ne slome i postanu rahle. Žlicom stavite komadiće leda u zdjelu za posluživanje, prelijte ohlađenim umakom od jagoda i na vrh stavite komadiće jagoda. Uživajte!

Koktel-majstor koji napravi piće za minutu, a možete ga spremiti u kuhinjski ormarić Koktel-majstor Barsys 360 - 3 Koktel-majstor Barsys 360 - 5 Koktel-majstor Barsys 360 - 4 +1 Koktel-majstor Barsys 360 - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju