Probali smo ukusan kolač od banane koji je gotov za manje od pola sata, a priprema se toliko jednostavno da je navući cipele i jaknu i zaletjeti se u trgovinu po "nešto slatko" zahtjevan pothvat u usporedbi pripremom ovoga deserta.

Za ovaj kolač od banane trebate, naravno, banane, jaja, malo zobenih pahuljica i žličicu praška za pecivo. Odličan je način za riješiti se prezrelih banana, kuhinja vam neće biti u kaosu jer ćete sve zamutiti u jednoj zdjeli, a ako vam je okus prejednostavan, obogatite ga s malo vanilije, orašastih plodova ili komadića čokolade koje ćete dodati u smjesu.

Recept za kolač od banane

A hoćete li ga poslužiti kao desert nakon obroka, doručak ili večeru "za udrobit" s toplim mlijekom ili kakaom, morat ćete ipak odlučiti sami.

Sastojci za kolač od banane s četiri sastojka:

  • 3 do 4 zrele banane
  • 1 ½ žlica zobenih pahuljica
  • 2 jaja
  • 1 čajna žličica praška za pecivo

Priprema kolača od banane s četiri sastojka:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje kruha namastite ili ga obložite papirom za pečenje.
  2. U blenderu miksajte banane, jaja, zobene pahuljice i prašak za pecivo dok ne dobijete glatku smjesu. Po želji još umiješajte i ekstrakt vanilije, orašaste plodove ili komadiće čokolade (rukom).
  3. Ulijte dobivenu smjesu u lim za pečenje kruha i pecite 20 do 30 minuta. Provjerite drvenom čačkalicom je li kolač pečen. 
  4. Poslužite i uživajte.

Miriše na medenjake: Sočni kolač od čokolade i kakaa koji je teško prestati jesti +0 Piernik

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju