Jedan od najpopularnijih koktela 21. stoljeća potpisuje newjorški miksolog Sam Ross koji ga je smućkao kada je radio u poznatom Milk&Honey baru. Klasičan, ali moderan koktel nazvan Penicilin prešao je granice kontinenta i osvojio cijeli svijet te dobio status uspješnice. Škotski viski s izraženom aromom dima, limun i slatki sirup stvaraju balans, sličan onome kakav ima whisky sour.

Penicilin je sladak, kiselkast, pikantan i ukusan, najbolje ukrašen zalogajem dobrodošlice od kandiranog đumbira. Najbolje ga je poslužiti bez slamke kako ne biste propustili niti jednu notu koktela.

Recept za Penicilin: 

  • 60 ml miješanog škotskog viskija
  • 22 ml limunova soka
  • 22 ml sirupa od meda i đumbira
  • 7,5 ml viskija (Islay single malt scotch)

Priprema Penicilina: 

  1. Veći komad đumbira (40 cm) ogulite i tanko narežite. U posudu za kuhanje ulijte 340 g meda, 2,5 dl vode i đumbir pa zakuhajte. Smanjite vatru na srednju i kuhajte 5 minuta. Stavite u hladnjak da odstoji preko noći. Procijedite pomoću gaze u staklenku.
  2. Miješani viski, limunov sok i 22 ml sirupa dobro protresite u shakeru s ledom pa procijedite u čašu preko leda. Ulijte viski pa prema želji ukrasite komadićem kandiranog đumbira.

Pizza u drugačijem izdanju: Recept za rolice, savršene za večernja druženja Pizza rolice Pizza rolice Pizza rolice +0 Pizza rolice

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju