Pitak i lagan, sladak i aromatičan, savršeno se sljubljuje s desertima od čokolade ili šumskog voća, a pasat će i kao digestiv. Njime su se oduševili i članovi stručnog žirija koji su koktelu La Terra Destilerije Rossi na bazi ovog likera dodijelili maksimalni broj bodova na prvom Teranino festivalu u Balama.
Pojačanu aromu koktelu dao je i Rossijev gin Nostromo, a svježinu sok od limuna. Jednostavno, a opet moćno, s dugim aftertasteom tipičnim za teranino i prepoznatljive začine iz džina - tako bi se moglo opisati ovo piće koje potpisuje Filip Sarilar, poznati istarski barmen i brand manager u Destileriji Rossi.
„Iznimno smo ponosni na pobjedu na domaćem terenu u dvije kategorije u jakoj konkurenciji među 14 vrhunskih proizvođača. Kad smo prije nekolikog godina iskušavali recepturu za teranino, željeli smo napraviti nešto posebno, o čemu će pričati ljubitelji likera. Isprobavali smo, kombinirali i trebalo nam je više od tri mjeseca da budemo u potpunosti zadovoljni, pa su osvojene nagrade u Balama još jedna potvrda da smo u tome uspjeli“, kaže Filip, a ako vas zanima kakvog je okusa kotel, možete ga smućkati i sami prema njegovom receptu.
Recept za koktel La Terra Destilerije Roossi:
Autor: Filip Sarilar
Sastojci:
- 10 ml Nostromo gina
- 30 ml Teranina Rossi
- 10 ml svježeg soka od limuna
Priprema koktela:
- Top up (nadopunite) s Three Cents Mandarin sodom, no moguće je isti napitak zamijeniti s Pipi narančom ili nekom drugom vrstom gaziranog soka na bazi naranče ili mandarine
- U vinsku čašu dodajte led, Nostromo gin, Teranino Rossi i svježi sok od limuna. Čašu nadopunite sa sodom ili Pipijem. Koktel lagano promiješajte barskom žlicom, dekorirajte s kriškom naranče i uživajte.
Idemo u đir po Istri: Otkrijte samozatajni Sveti Lovreč dok drugi nisu navalili +0