Talijanske cjevčice, u svijetu poznatije kao cannelloni, idealne su za punjenje mesom i povrćem. To je najlakše učiniti slastičarskom vrećicom ili običnom kojoj odrežite vrh i istisnite smjesu. Ako volite lazanje, voljet ćete i cannellone jer je okus sličan, a ako nemate originalnu tjesteninu poslužiti se možete i listovima za lazanje.

Prethodno ih kratko kuhajte u vrućoj vodi da omekšaju, napunite nadjevom i zarolajte poput palačinki. Želite li još konkretnije jelo pripremiti možete i bešamel koji stavite na dno posude za pečenje, složite cannellone pa prelijte ostatkom.

Recept za cannellone s mljevenim mesom:

  • 150 g cannellona (oko 14 tuba)
  • 450 g mljevenog mesa
  • 2 glavice luka
  • 400 g umaka od rajčice
  • 150 g mozzarelle
  • sol, papar

Priprema cannellona s mljevenim mesom:

  1. Nasjeckajte luk i pirjajte ga dok ne postane staklast pa dodajte mljeveno meso i pržite desetak minuta. Dodajte umak od rajčice pa pirjajte dok se malo ne reducira. Posolite i popaprite prema ukusu.
  2. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Stavite mesnu smjesu u slastičarsku vrećicu ili plastičnu vrećicu kojoj odrežete vrh i napunite cannellone.
  3. Na dno posude za pečenje stavite umak od rajčice pa na njega cannellone. Prelijte ostatkom umaka i na vrh složite mozzarellu.
  4. Pecite cannellone oko 35 minuta.

Grad umjetnika i instagramera: Malo istarsko mjestašce nad kojim svi pasu oči Grožnjan (fotografirano sa Samsung Galaxy Note10+) Grožnjan (fotografirano sa Samsung Galaxy Note10+) Grožnjan (fotografirano sa Samsung Galaxy Note10+) +71 Galerija Štalla, Grožnjan (fotografirano sa Samsung Galaxy Note10+)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju