Za ovaj fin i jednostavan kolač s jagodama trebate samo pet sastojaka, zdjelu i pećnicu. Nježni okus laganog biskvita i puno svježih jagoda dobro će pristajati svakoj prilici i svakom dobu dana. Kolač nije presladak, a glavnu riječ vode jagode koje ćete naći u baš svakom zalogaju.

Na pripremu jednostavnog kolača s jagodama potrošit ćete tek 15-ak minuta, a kolač će se peći oko pola sata. Kolač možete ukrasiti s malo šećera u prahu ili ga poslužite uz tučeno vrhnje.

Sastojci za jednostavan kolač s jagodama:

  • 170 g šećera
  • 3 velika jaja, sobne temperature
  • 1 čajna žličica (5 ml) ekstrakta vanilije
  • 170 g brašna, prosijanog
  • 450 g svježih jagoda, prerezanih na pola ili na četvrtine ovisno o veličini (sačuvajte dio za na vrh)
  • šlag za posluživanje, po želji

Priprema jednostavnog kolača s jagodama:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i namastite okrugli kalup za tortu promjera 23 centimetra ili kalup za pitu.
  2. Jaja i šećer i vaniliju mutite električnom miješalicom na srednjoj brzini oko 3 minute.
  3. Pomoću gumene lopatice lagano umiješajte prosijano brašno dok se tijesto ne sjedini i ne postane glatko.
  4. Ubacite jagode, lagano promiješajte i žlicom stavljajte tijesto u pripremljenu posudu za pečenje. Na vrh stavite nekoliko polovica jagoda.
  5. Pecite 5 minuta na 200 stupnjeva. Zatim smanjite temperaturu na 175 stupnjeva i pecite još 30-35 minuta ili dok kolač ne počne dobivati boju po vrhu, a čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  6. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
  7. Poslužite s tučenim vrhnjem.

Iskoristite sezonu: 5 recepata za fina jela koja možete napraviti s jagodama Jagode su sjajna namirnica za pripremu raznih kolača Jagode Svinjski kotleti u umaku od jagoda i balzamičnog octa +1 Torta od jagoda i piškota

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju