Ako se uhvatite da maštate o komadu toplog kolača s rastopljenim komadićima čokolade, imamo savršen recept s kojim će mašta postati stvarnost i to za samo pet minuta. Ovaj fini kolačić iz mikrovalne savršen je desert za jednoga, ili dvoje ako ste jako velikodušni, a priprema se u  šalici i – u mikrovalnoj pećnici.

Poslužite kolačić posut krupnom soli koja će još više naglasiti čokoladu ili sa sladoledom ili čokoladnom preljevom. Eksperimentirajte s receptom i zamijenite čokoladu bijelom čokoladom ili M&M bonbonima, dodajte malo kakaa u prahu u smjesu… idejama nema kraja.

Topi se u ustima: Recept Jelene Markote za čokoladni banana kruh s pastom od oraha, koji joj je donio pobjedu u Kulinarskom okršaju blogera Čokoladni banana kruh s pastom od oraha praline Čokoladni banana kruh s pastom od oraha praline Jelena Markota i njezin pobjednički tanjur +6 Darko Kontin, Darko Debić, Jelena Markota i Darko Vlašić

Sastojci za fini kolačić iz mikrovalne:

  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 veliki žumanjak
  • 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 3 žlice brašna
  • 2 žlice komadića čokolade ili čokoladnih kapljica
  • 1 prstohvat soli
  • krupna morska sol, za posluživanje, po želji

Priprema finog kolačića iz mikrovalne:

  1. U velikoj šalici od 3 decilitra otopite maslac u mikrovalnoj pećnici.
  2. Umiješajte obje vrste šećera, dodajte žumanjak i ekstrakt vanilije pa dobro izmiješajte da se smjesa sjedini.
  3. Dodajte brašno, komadiće čokolade i sol i dobro promiješajte da ne ostanu grudice brašna.
  4. Pecite kolačić u mikrovalnoj pećnici na velikoj snazi 1 minutu, dok se površina ne stegne, a kolačić se ne počne odvajati od stjenke šalice. Pustite da se hladi 5 minuta.
  5. Okrenite kolačić na tanjur i po želji ga pospite krupnom soli.

Tanko tijesto i puno glazure: Brzi čokoladni kolač koji ima baš sve što pravi desert treba imati +0 Čokoladni kolač s pekan orasima

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju