Da biste napravili ukusan desert, potrebna su vam samo dvije namirnice. Potvrđuje to recept i za ovu tortu – od čokolade i jaja.

Odvojite bjelanjke od žumanjaka, istucite bjelanjke u čvrst snijeg, a žumanjke pomiješajte s rastopljenom čokoladom.

Pažljivo umiješajte čokoladnu kremu u bjelanjke, a smjesu prebacite u kalup za pečenje i stavite u pećnicu.

Ova čokoladna torta je tanka, ali iznimno sočna. Oduševit će sve ljubitelje jednostavnih recepata koji ne mogu odoljeti čokoladi.

Sastojci za čokoladnu tortu:

  • 260 g kvalitetne čokolade
  • 4 jaja

Priprema čokoladne torte:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva. Pripremite kalup za torte promjera 16 centimetara, namastite ga iznutra ili ga obložite papirom za pečenje. Stavite kalup sa strane.
  2. Rastopite čokoladu. To će biti jednostavnije ako kocke čokolade nasjeckate na manje komade. Čokoladu možete rastopiti na pari, ili u mikrovalnoj pećnici.
  3. Odvojite pažljivo bjelanjke od žumanjaka.
  4. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
  5. Kada se čokolada malkice ohladi, u nju umiješajte žumanjke. Žustro miješajte dok se sastojci ne sljube.
  6. Trećinu snijega pažljivo umiješajte u kremu od čokolade. Ponavljajte postupak dok ne pomiješate sve sastojke.
  7. Dobivenu smjesu prelijte u pripremljeni kalup i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 22 do 28 minuta, odnosno dok nije pečena.
  8. Pustite da se torta ohladi do kraja prije nego što je narežete i poslužite. Dobar tek!

Višnje, čokolada i šlag: Recept za Schwarzwald-vijenac za koji se vrijedi potruditi Schwarzwald vijenac - 6 Schwarzwald vijenac - 2 Schwarzwald vijenac - 5 +2 Schwarzwald vijenac - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju