Da biste napravili ukusan desert, potrebna su vam samo dvije namirnice. Potvrđuje to recept i za ovu tortu – od čokolade i jaja.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka, istucite bjelanjke u čvrst snijeg, a žumanjke pomiješajte s rastopljenom čokoladom.
Pažljivo umiješajte čokoladnu kremu u bjelanjke, a smjesu prebacite u kalup za pečenje i stavite u pećnicu.
Ova čokoladna torta je tanka, ali iznimno sočna. Oduševit će sve ljubitelje jednostavnih recepata koji ne mogu odoljeti čokoladi.
Sastojci za čokoladnu tortu:
- 260 g kvalitetne čokolade
- 4 jaja
Priprema čokoladne torte:
- Zagrijte pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva. Pripremite kalup za torte promjera 16 centimetara, namastite ga iznutra ili ga obložite papirom za pečenje. Stavite kalup sa strane.
- Rastopite čokoladu. To će biti jednostavnije ako kocke čokolade nasjeckate na manje komade. Čokoladu možete rastopiti na pari, ili u mikrovalnoj pećnici.
- Odvojite pažljivo bjelanjke od žumanjaka.
- Bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
- Kada se čokolada malkice ohladi, u nju umiješajte žumanjke. Žustro miješajte dok se sastojci ne sljube.
- Trećinu snijega pažljivo umiješajte u kremu od čokolade. Ponavljajte postupak dok ne pomiješate sve sastojke.
- Dobivenu smjesu prelijte u pripremljeni kalup i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 22 do 28 minuta, odnosno dok nije pečena.
- Pustite da se torta ohladi do kraja prije nego što je narežete i poslužite. Dobar tek!
Njemačka krtica: Recept za genijalnu tortu od čokolade, banana i šlaga +0