Čokoladni biskvit sa sirom, ili cheesecake brownie toliko je bogat okusima i aromom da se lako na njega navući. Dok čekamo sezonu malina, iskoristiti možete zamrznute, a ako ih nemate pri ruci možete ih i izostaviti jer će fini džem dati dovoljno svježine

Sastojci za cheesecake brownie:

Brownie biskvit:

85 g tamne čokolade (80-90 % kakaa)
112 g maslaca
200 g šećera
2 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
70 g brašna

Cheesecake smjesa:

200 g krem sira
50 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žumanjak

Dodatno:

6 žlica džema od malina bez sjemenki
60 g svježih malina

Priprema:

1. Za biskvit otopite čokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj pećnici na 600 W u intervalima od 30 sekundi, miješajući u pauzama dok se čokolada i maslac ne otope i ujednače. Pa ostavite da se hladi.

2. Zagrijte pećnicu na 175 ° C i premažite maslacem lim za pečenje (23 cm).

3. Sastojke za cheesecake pomiješajte u glatku smjesu i stavite na stranu.

4. Rastopljenoj čokoladi dodajte šećer, istučena jaja i vaniliju pa lagano miješajte lopaticom dok se ne sjedini, dodajući brašno.

5. U lim ulijte 3/4 smjese za brownie. Prelijte cheesecake smjesom i ravnomjerno je rasporedite. Stavite preostalu smjesu za brownie i džem od malina preko sloja od sira i zavrtite ga nožem „šetajući“ njime naprijed-natrag po tijestu radeći zavijutke kako biste dobili mramorni efekt. U tijesto utisnite svježe maline.

6. Pecite kolač 30 minuta. Zatim ga izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Kako bi se lijepo rezali možete ih ostaviti dva sata prije posluživanja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju