José Pizarro, poznati španjolski chef, donosi recept za carsko meso u kojem će uživati ljubitelji mekog mesa i umaka kojem ne nedostaje okusa.

Za ovo će vam jelo trebati i špinat ili neko drugo povrće, poput crvenog kupusa. José Pizarro na listi sastojaka preporučuje i manzanilla sherry – suho vino izraženih kiselina i mineralnosti, kao i kestene, koji odlično pašu uz svinjetinu. Jelo poslužite uz pire od krumpira ili cvjetače - ili rižu...

Slika nije dostupna Hrana i piće Kako režete krumpir kad ga kuhate? Super trik za još finiji i kremastiji pire

Recept za carsko meso iz pećnice:

  • 1 kg svinjske potrbušine
  • 2 glavice luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 4 grančice majčine dušice
  • 1 jabuka
  • 250 ml suhog sherryja
  • 150 ml pilećeg temeljca
  • 800 g kuhanog slanutka
  • 150 g kuhanih ili pečenih kestena
  • 240 g mladog špinata
  • sol i papar

Priprema carskog mesa:

  1. Meso narežite na kriške pa posolite i popaprite. Luk narežite, češnjak ogulite. Majčinoj dušici odvojite listiće. Jabuku ogulite i narežite na kockice. Kestene ogulite i grubo nasjeckajte.
  2. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Stavite ulja u veliku tavu ili lonac na srednje jaku vatru pa popržite meso 10 minuta i zatim ga izvadite na tanjur. 
  3. Popržite luk pa dodajte režnjeve češnjaka, majčinu dušicu i jabuku te pržite dvije minute i vratite meso.
  4. Dodajte sherry i pustite da zavri.
  5. Prebacite u posudu koja može u pećnicu, poklopite i pecite 30-40 minuta.
  6. Meso bi trebalo biti mekano, a sokovi od pečenja reducirani, ali ne u potpunosti. Ulijte temeljac, dodajte slanutak, kestene i špinat, poklopite i vratite u pećnicu na pet minuta, dok špinat ne uvene. Ostavite da odstoji nekoliko minuta pa poslužite uz prilog prema želji. 

7 veličanstvenih: Mediteranski specijaliteti za svaki dan ovog tjedna u kojima ćete uživati Nutellotti, ilustracija Njoki Kremasta toskanska piletina +0 Fakes grčko varivo od leće

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju