Da biste napravili ovaj super ukusan desert, brze kekse od marelice, trebate samo četiri sastojka i vrlo malo vremena. Sve što morate napraviti jest pomiješati sitno nasjeckane suhe marelice, kokosovo brašno i kondenzirano mlijeko i oblikovati kuglice. Njih će dovršiti pećnica, a završni dodir ovim ukusnim keksićima dat će rastopljena čokolada u koju ćete ih umočiti.

Od količine sastojaka u receptu dobit ćete 20 keksića, a ako udvostručite koičinu, pazite samo da ih ne nabijete jedan na drugi u lim za pečenje, radije pecite u dva navrata. I da, nema nikakvog razloga da okus ne obogatite i sušenim brusnicama ili napravite verziju ovih kolačića s nekim drugim sušenim voćem.

Sastojci za brze kekse od marelice:

  • 100 g suhih marelica, sitno nasjeckanih
  • 4 šalice kokosovog brašna
  • 397 g (1 limenka) zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 100 g tamne čokolade, otopljene

Priprema brzih keksa od marelice:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Dva velika lima za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Pomiješajte marelice i kokos u velikoj zdjeli pa dodajte zaslađeno kondenzirano mlijeko. Miješajte dok se sve ne sjedini. Vlažnim rukama oblikujte kuglice od otprilike 2 ravne žlice smjese. Posložite kuglice na limove, ostavljajući među njima razmak od najmanje 5 centimetara.
  3. Pecite kuglice 15 do 18 minuta ili dok lagano ne počnu dobivati boju. Izvadite ih iz pećnice i potpuno ohladite na sobnu temperaturu.
  4. Otopite čokoladu i u nju umočite donji dio svakog keksića.
  5. Ocijedite višak čokolade, vratite na lim i ostavite 30 minuta da se stegne.
  6. Poslužite i uživajte.

Punjeni orasima, datuljama ili pistacijama: Prhki uskrsni kolačići koji na Bliskom istoku imaju posebno značenje Maamoul - 4 Maamoul - 3 Maamoul - 2 +1 Maamoul - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju