Prhki keksi uvijek su dobra ideja – poslužiti ih možete uz šalicu čaja ili kave za doručak, međuobrok ili desert. Jeste li znali da se ova ukusna slastica može napraviti od svega tri sastojka te u 20-ak minuta?
Donosimo vam najlakši recept za prhke kekse koji se rade od bijelog brašna, šećera i komadića hladnog maslaca. Priprema je toliko jednostavna da će se snaći i oni koji inače nisu vješti s pečenjem slastica. 
Recept je toliko jednostavan da ga nećete morati ni zapisati – sastojci i postupak pamte se na prvo čitanje.
Prhki keksi - sastojci:
- 150 g bijelog brašna
 - 100 g maslaca
 - 50 g bijelog šećera
 
Prhki keksi - priprema:
- Zagrijte pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva.
 - U veću zdjelu stavite brašno, šećer i hladan maslac narezan na manje kocke. Rukama utisnite maslac u brašno kako biste dobili teksturu mokrog tijesta. Rukama oblikujte mrvice u kuglu tijesta.
 - Na pobrašnjenoj podlozi razvucite dobiveno tijesto na debljinu oko pola centimetara. Izrežite željeni oblik tijesta i stavite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
 - Stavite kekse u hladnjak na 20-ak minuta da se stisnu, pa ih stavite peći u zagrijanu pećnicu na 15 do 20 minuta odnosno dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.
 - Ohladite ih prije posluživanja. Dobar tek!
 
 
 
    
        Neodoljivi čokoladni raspucanci: Jednostavna poslastica za kojom će gosti poludjeti
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            