Gulaš od kupusa i mljevenog mesa (junetine ili janjetine) u Turskoj ćete pronaći pod nazivom kapuska, a prepoznatljivu aromu daju mu mirisni začini. Ovisno o kuharu, gulaš će mirisati na kumin, korijandar, mljevenu papriku ili metvicu – a začine je najbolje prilagoditi vlastitom ukusu.
Neki će kuhari dodati i sjeckanu papriku i mrkvu ili celer, sve je dopušteno. Koristi se i pasta od paprike, ali ako je nemate pri ruci, slobodno je zamijenite kojom žličicom mljevene paprike. Jelo poslužite s vrhnjem ili pripremite umak od jogurta, vrhnja i vlasca. Prema želji u njega možete dodati i koju žličicu majoneze.
Kapusku kuhajte na laganoj vatri i prema potrebi dolijte još temeljca ili vode, a gustoću također prilagodite ukusu. Bulgur možete i izostaviti pa kapusku poslužiti uz palentu ili kuhani krumpir.
Sastojci za kapusku:
- 250 g mljevene junetine ili janjetine
 - 1 srednja glavica luka
 - 2 češnja češnjaka
 - 1 žlica paste od rajčice
 - 1 žlica paste od crvene paprike
 - 2 žličice soli
 - ½ žličice svježe mljevenog crnog papra
 - 1 žličica sušene metvice
 - 1 žličica čili pahuljica (prilagodite ukusu)
 - 100 g bulgura
 - 750 g kupusa
 - peršin za ukrašavanje
 - 800 ml povrtnog temeljca ili vode
 
Umak od jogurta:
- 250 ml jogurta
 - 50 ml vrhnja
 - 1 žličica nasjeckanog vlasca
 - ¼ žličice soli
 
Priprema kapuske:
- Kupus prepolovite. Stavite ravnu stranu kupusa na radnu plohu prema dolje i ponovno prepolovite. Preokrenite četvrtine i prerežite dijagonalno te uklonite jezgru.
 - Zagrijte malo ulja u loncu pa dodajte meso i pržite ga dok ne porumeni miješajući. Zatim dodajte sjeckani luk i češnjak.
 - Kratko pržite pa dodajte pastu od rajčice, pastu od crvene paprike, pahuljice čilija, svježe mljeveni crni papar, sušenu metvicu i sol. Promiješajte i kuhajte minutu. Dodajte kupus, bulgur i dio povrtnog temeljca ili vode. Poklopite i lagano pirjajte, povremeno miješajući i dolijevajući još tekućine prema potrebi, sat i pol ili dok kupus ne omekša.
 - Kušajte i ako treba dodajte malo soli i papra.
 - Pomiješajte jogurt, vrhnje sol i vlasac. Izvadite gulaš u tanjure pa ukrasite umakom od jogurta i peršinom.
 
 
    
        Čokoladica u čaši: Novi Bajadera liker koji bi se mogao svidjeti ljubiteljima slatkiša
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            