Prženi kiseli krastavci su američki specijalitet. Prvi put recept za ovo jelo pojavio se u novinama Oakland Tribune u Kaliforniji 1962. godine. Danas postoji nekoliko različitih verzija koje se jedu diljem Sjedinjenih Američkih Država, ali i svijeta.

Veće kisele krastavce možete prerezati na kriške, umočiti u jaje, brašno i mrvice i tako ispeći u dubokom ulju ili ih panirati i ispeći u komadu.

Amerikanci vjeruju da su prženi kiseli krastavci savršena grickalica uz pivo. Dobro pripremljeni prženi kiseli krastavci imaju onu savršenu ravnotežu slanih, slatkih i kiselih okusa, ali su i hrskavi.

Upotrijebite li tijesto za proljetne rolice, dobit ćete hrskave pržene krastavce i nećete se morati zamarati s paniranjem. Riječ je o komadićima tijesta koji se mogu kupiti u specijaliziranim trgovinama azijske hrane ili na internetu.

Ako želite ovome jelu podariti dodatnu dubinu okusa – napunite ih slasnim sirom. Mi vam donosimo recept za upravo tu verziju američkog specijaliteta.

Sastojci za pohane kisele krastavce punjene sirom:

  • 115 g sirnog namaza
  • 115 g naribanog cheddara
  • 12 kiselih krastavaca
  • 12 kora za proljetne rolice
  • 1 čili papričica
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica češnjaka u prahu
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje za prženje

Priprema pohanih kiselih krastavaca punjenih sirom:

  1. Kisele krastavce prepolovite po pola (po dužini). Malom žličicom izdubite sredinu kiselog krastavca i stavite sa strane.
  2. U zdjeli pomiješajte sirni namaz (sobne temperature), naribani cheddar, nasjeckanu čili papričicu, med, vlasac, kopar, češnjak u prahu, sol i papar.
  3. Dobivenom smjesom napunite polovice kiselog krastavca. Za svaki krastavac bit će vam dovoljna otprilike oko jedna žlica nadjeva.
  4. Napunjene polovice spojite u jedan cjeloviti krastavac i omotajte jednom korom poput mini burrita. Krajeve tijesta pokapajte s malo vode kako bi se lakše zalijepili.
  5. Zagrijte biljno ulje u dubokom loncu i ispecite pripremljene pohane krastavce oko jedne minute sa svake strane, odnosno dok ne postanu hrskave i zlatnosmeđe boje.
  6. Stavite na papir za upijanje masnoće pa poslužite tople s umakom po želji. Dobar tek!

Zašto ne bismo trebali baciti tekućinu od kiselih krastavaca? +0 Salata

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju