Povrtni temeljac poboljšat će okus brojnih jela – bez obzira kuhate li juhu, varivo ili gulaš. Želite li svojem gulašu dodati dodatnu dubinu okusa, u lonac dodajte i nešto povrtnog soka. Točnije stavite sok od rajčice koji je oplemenjen s nekoliko različitih vrsta povrća.

Da bi povrtni sok imao koncentriraniji okus povrće lagano prokuhajte prije nego što ga pretvorite u gusti sok. S rajčicom će se sjajno sljubiti mrkva, cikla, špinat i peršin, a sok začinite s nešto soli, papra i umaka Worcestershire.

Povrtni sok na bazi rajčice, mrkve i cikle Povrtni sok na bazi rajčice, mrkve i cikle (Foto: Shutterstock)

Ovaj povrtni sok sjajan je izbor i za pripremu koktela Bloody Mary.
Upotrijebite ga odmah nakon pripreme ili stavite u čistu staklenu posudu u hladnjak – ostat će svjež do pet dana.

Povrtni sok od rajčice, mrkve i cikle - sastojci:

  • 800 g rajčice
  • 250 ml vode
  • 15 g svježih listića špinata
  • 1 veća mrkva
  • 1 cikla
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica umaka Worcestershire
  • sol i papar po želji

Povrtni sok od rajčice, mrkve i cikle - priprema:

  1. U lonac ulijte vodu, nasjeckane rajčice, očišćenu mrkvu i ciklu. Kuhajte sve zajedno oko 20 minuta na laganoj temperaturi.
  2. Dodajte špinat i peršin i kuhajte dok listovi ne povenu – oko pet minuta.
  3. Ohladite tekućinu, prebacite je u bledner i pulsirajte dok ne dobijete gusti sok. Procijedite kroz cjedilo i začinite sa solju paprom i umakom Worcestershire.
  4. Povrtni sok je spreman za korištenje. Dobar tek!

10 neodoljivih koktela koji se rade od samo dva sastojka Džin-tonik Black Russian Greyhound +1 Cuba libre

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju