Ima nešto u čekanju da tijesto bude spremno, pripremanju predtijesta, osluškivanju kvasca… ali ima nešto i u brzini. Ne znamo smije li se zvati pizzom pogača od lisnatoga tijesta, ali vjerujte nam, klasični nadjevi i začini za pizzu sasvim se dobro snalaze u društvu s lisnatom podlogom.
Za pizzu od lisnatog tijesta koristit ćemo kupovno tijesto, a sastojci za nadjev su osnovni i otvoreni za vašu interpretaciju ili nadogradnju. Za pripremu ćete trebati odvojiti jedva 5 minuta, a ne treba vam čak ni nož. Lisnata pizza ispeći će se za dvadesetak minuta, a jedino što ćete trebati oprati je lim u kojem se pekla.
Sastojci za pizzu od lisnatog tijesta:
- 275 g kupovnog lisnatog tijesta
- 5 žlica crvenog pesta
- 70 g šunke, pršuta ili suhe kobasice po izboru
- 125 g mozzarelle iz tekućine, natrgane na komadiće
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- suhi bosiljak ili origano, po želji
- šaka rikole, za posluživanje
Priprema pizze od lisnatog tijesta:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjava.
- Odmotajte tijesto na veliki lim za pečenje i izbodite ga vilicom. Po njemu rasporedite pesto, ali ne sasvim do ruba. Po pestu pobacajte šunku, pršut ii kobasicu, pa mozzarellu i začine.
- Pecite 15-20 minuta dok tijesto se tijesto ne digne i ne dobije zlatnu boju.
- Izvadite iz pećnice, pokapajte s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja i pospite rikolom.
Novo mjesto u Zagrebu za rani ručak kojem ne nedostaje šarma i finih zalogaja +5