Ima nešto u čekanju da tijesto bude spremno, pripremanju predtijesta, osluškivanju kvasca… ali ima nešto i u brzini. Ne znamo smije li se zvati pizzom pogača od lisnatoga tijesta, ali vjerujte nam, klasični nadjevi i začini za pizzu sasvim se dobro snalaze u društvu s lisnatom podlogom.

Za pizzu od lisnatog tijesta koristit ćemo kupovno tijesto, a sastojci za nadjev su osnovni i otvoreni za vašu interpretaciju ili nadogradnju. Za pripremu ćete trebati odvojiti jedva 5 minuta, a ne treba vam čak ni nož. Lisnata pizza ispeći će se za dvadesetak minuta, a jedino što ćete trebati oprati je lim u kojem se pekla.

Sastojci za pizzu od lisnatog tijesta:

  • 275 g kupovnog lisnatog tijesta
  • 5 žlica crvenog pesta
  • 70 g šunke, pršuta ili suhe kobasice po izboru
  • 125 g mozzarelle iz tekućine, natrgane na komadiće
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • suhi bosiljak ili origano, po želji
  • šaka rikole, za posluživanje

Priprema pizze od lisnatog tijesta:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjava.
  2. Odmotajte tijesto na veliki lim za pečenje i izbodite ga vilicom. Po njemu rasporedite pesto, ali ne sasvim do ruba. Po pestu pobacajte šunku, pršut ii kobasicu, pa mozzarellu i začine.
  3. Pecite 15-20 minuta dok tijesto se tijesto ne digne i ne dobije zlatnu boju.
  4. Izvadite iz pećnice, pokapajte s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja i pospite rikolom.

Novo mjesto u Zagrebu za rani ručak kojem ne nedostaje šarma i finih zalogaja Yumi - 8 Yumi - 7 Yumi - 6 +5 Yumi - 5

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju