Ovaj jednostavni recept zahtijeva sasvim malo pripreme – nema sjeckanja i rezanja unedogled, jedanaest lonaca ni šest načina termičke obrade namirnica.

Prepržite pileća prsa, a onda samo malo miješate i za nešto više od pola sata dobit ćete savršeno kremasto i mirisno jelo. Poslužite s rižom ili pireom od krumpira, ili i s jedim i s drugim...
Vrijeme pripreme: 40 minuta.

Sastojci za piletinu u kremastom umaku od češnjaka:

  • • 4 komada pilećih prsa bez kože
  • • 75 g glatkog brašna
  • • 2 žlice maslinova ulja
  • • 50 g maslaca
  • • 10-15 malih režnjeva češnjaka, po ukusu
  • • 250 ml vrućeg pilećeg temeljca
  • • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • • 30 g parmezana, sitno naribanog
  • • 1 vezica peršina, sitno nasjeckanog (po želji)

Priprema piletine u kremastom umaku od češnjaka:

  1. Pobrašnite, posolite i popaprite piletinu narezanu na komade. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i prepržite piletinu.
  2. Smanjite vatru i dodajte maslac i češnjeve češnjaka, oguljene i u komadu, i sve kuhajte još oko 5 minuta, stalno miješajući.
  3. Ulijte pileći temeljac i kuhajte još 10 minuta pa dodajte vrhnje i parmezan. Kuhajte oko 5 minuta  da se umak zgusne.
  4. Začinite i po želji ukrasite svježim peršinom prije posluživanja.

5 jela koje treba probati svaki pravi ljubitelj piletine Ćufte u bijelom umaku Hladna salata od tjestenine i piletine Pašteta +2 Pileći ražnjići su hit svakoga ljeta i sezone roštiljanja

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju