Pecorino sir i limunova korica ukusno su iznenađenje u ovom klasičnom jelu. Svi su koraci isti kao i kod uobičajenog pohanja, samo na kraju meso još pospemo naribanim sirom i stavimo ga na nekoliko minuta u pećnicu.

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura

Piletinu pohanu u pecorino siru vrlo je jednostavno napraviti, pa ako tražite ideje za brzu večeru preko tjedna, ovaj bi vam se recept mogao svidjeti.

Piletinu poslužite sa salatom kuhanim povrćem ili rižom, a za još malo okusa možete je preliti umakom od maslaca i provansalskih trava.

Ako niste od ovčjih sireva, pecorino možete zamijeniti parmezanom ili grana padanom.

Sastojci za piletinu pohanu s pecorinom i limunom:

  • 4 pileća filea
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • brašno
  • 2 jaja
  • 2 žlice vode ili mlijeka
  • panko krušne mrvice
  • 30 g sira Pecorino Romano, naribanog
  • 2 čajne žličice naribane limunove korice
  • origano ili majčina dušica, po želji
  • ½ čajne žličice češnjaka u prahu
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 30 g naribanog sira mozzarella
  • 2 čajne žličice nasjeckanog svježeg peršina
  • 4 velike kriške limuna

Priprema piletine pohane s pecorinom i limunom:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Lagano posolite i popaprite piletinu s obje strane.
  3. U jednu posudu stavite brašno. U drugoj posudi umutite jaja i vodu ili mlijeko. U trećoj pomiješajte panko mrvice, sir pecorino, limunovu koricu, origano ili majčinu dušicu ako želite, češnjak u prahu, sol i papar.
  4. Svaki file umočite u brašno pa u jaje pa u mrvice.
  5. Zagrijte maslinovo ulje i maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Pecite svaki komad do ne postane zlatno-smeđe boje, oko 2 minute sa svake strane.
  6. Ispečenu piletinu prebacite u lim za pečenje i svaki komad pospite ribanom mozzarellom.
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 6 do 8 minuta, dok se sir potpuno ne rastopi.
  8. Izvadite iz pećnice, ukrasite peršinom i poslužite s kriškama limuna za prskanje.