Mrkve su iznimno fleksibilno povrće koje se može pripremati na najrazličitije načine. Najčešće ih dodajemo u juhe, variva i salate. No mogu se ispeći u pećnici i poslužiti kao fantastičan prilog mesu.
Sljubite mrkve nešto ulja, češnjaka i naribanog sira parmezana pa ih dobro termički obradite. Što ih na manje komade narežete, to će vam biti potrebno manje vremena da ih ispečete.
Poslužite ih s nešto svježe iscijeđenog limunova soka i s nasjeckanim peršinom i uživajte u okusima.
Sastojci:
- 900 g mrkvi
- 70 g naribanog parmezana
- 2-3 češnja češnjaka
- 2 žlice limunova soka
- 2 žlice ulja
- sol i papar po želji
- nasjeckani svježi peršin za posluživanje
Priprema:
- Mrkve operite i ogulite. Narežite ih na tanje štapiće – veličine pet do sedam centimetara.
- Češnjak očistite i narežite na manje komade.
- Mrkve prelijte uljem i začinite solju i paprom. Dodajte češnjak i polovicu naribanog parmezana.
- Tako pripremljene mrkve stavite peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva oko 25 do 30 minuta, odnosno dok ne omekšaju i ne dobiju lijepu smeđu boju.
- Preko pečenih mrkvi prelijte limunov sok i svježe nasjeckani peršin te pospite preostali naribani parmezan. Dobar tek!
3 recepta za najfiniju salatu od svježeg kupusa, mrkve i luka +0