Mrkve su iznimno fleksibilno povrće koje se može pripremati na najrazličitije načine. Najčešće ih dodajemo u juhe, variva i salate. No mogu se ispeći u pećnici i poslužiti kao fantastičan prilog mesu.

Sljubite mrkve nešto ulja, češnjaka i naribanog sira parmezana pa ih dobro termički obradite. Što ih na manje komade narežete, to će vam biti potrebno manje vremena da ih ispečete.

Poslužite ih s nešto svježe iscijeđenog limunova soka i s nasjeckanim peršinom i uživajte u okusima.

Sastojci:

  • 900 g mrkvi
  • 70 g naribanog parmezana
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 2 žlice limunova soka
  • 2 žlice ulja
  • sol i papar po želji
  • nasjeckani svježi peršin za posluživanje

Priprema:

  1. Mrkve operite i ogulite. Narežite ih na tanje štapiće – veličine pet do sedam centimetara.
  2. Češnjak očistite i narežite na manje komade.
  3. Mrkve prelijte uljem i začinite solju i paprom. Dodajte češnjak i polovicu naribanog parmezana.
  4. Tako pripremljene mrkve stavite peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva oko 25 do 30 minuta, odnosno dok ne omekšaju i ne dobiju lijepu smeđu boju.
  5. Preko pečenih mrkvi prelijte limunov sok i svježe nasjeckani peršin te pospite preostali naribani parmezan. Dobar tek!

3 recepta za najfiniju salatu od svježeg kupusa, mrkve i luka Svježi kupus sastavni je dio svake coleslaw salate Coleslaw s preljevom na bazi luka Coleslaw s preljevom od maslinova ulja i limunova soka +0 Coleslaw s kremastim preljevom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju