Kuhana jaja zvijezde su uskršnjeg stola. Od ove namirnice možete napraviti nekolicinu jela – čak i ukusnu paštetu.
Važno je skuhati jaja na tvrdo, pomiješati ih s nešto majoneze, senfa, kiselog vrhnja i pokojeg začina, a onda sve zajedno servirati kao predjelo ili međuobrok.
Ovako pripremljena kuhana jaja sjajan su umak za čips i krekere, namaz za sendviče, a možete ih poslužiti i uz štapiće od mrkve, celera i sličnog povrća.
Najbolje od svega? Za cijeli postupak bit će vam potrebno svega oko pola sata. Ako upotrijebite sjeckalicu povrća još i manje vremena od toga.
Pašteta od tvrdo kuhanih jaja - sastojci:
- 6 velikih jaja
- 50 ml majoneze
- 20 g kiselog vrhnja
- 2 žlice nasjeckanog svježeg kopra ili vlasca
- 1 žlica Dijon senfa
- 1 žlica ljutog umaka po želji
- 1 čajna žličica dimljene paprike u prahu
- sol i papar po želji
Pašteta od tvrdo kuhanih jaja - priprema:
- Skuhajte tvrdo kuhana jaja na uobičajeni način – u kipućoj vodi termički ih obrađujete oko 10 do 12 minuta. Ohladite ih u hladnoj vodi i ogulite.
- Nasjeckajte bjelanjke na sitne kockice, a žumanjke zdrobite vilicom u pastu. Jaja pomiješajte s majonezom, senfom, kiselim vrhnjem i ljutim umakom po želji. Začinite s nešto soli i papra, dimljenom paprikom u prahu te nasjeckanim koprom ili vlascem.
- Stavite u hladnjak da se pašteta ohladi pa poslužite s kruhom, krekerima ili nasjeckanim povrćem. Dobar tek!
10 najboljih zamjena za jaja koje spašavaju kad ne želite do dućana