Kuhana jaja zvijezde su uskršnjeg stola. Od ove namirnice možete napraviti nekolicinu jela – čak i ukusnu paštetu.

Važno je skuhati jaja na tvrdo, pomiješati ih s nešto majoneze, senfa, kiselog vrhnja i pokojeg začina, a onda sve zajedno servirati kao predjelo ili međuobrok.

Ovako pripremljena kuhana jaja sjajan su umak za čips i krekere, namaz za sendviče, a možete ih poslužiti i uz štapiće od mrkve, celera i sličnog povrća.

Najbolje od svega? Za cijeli postupak bit će vam potrebno svega oko pola sata. Ako upotrijebite sjeckalicu povrća još i manje vremena od toga.

Pašteta od tvrdo kuhanih jaja - sastojci:

  • 6 velikih jaja
  • 50 ml majoneze
  • 20 g kiselog vrhnja
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg kopra ili vlasca
  • 1 žlica Dijon senfa
  • 1 žlica ljutog umaka po želji
  • 1 čajna žličica dimljene paprike u prahu
  • sol i papar po želji

Pašteta od tvrdo kuhanih jaja - priprema:

  1. Skuhajte tvrdo kuhana jaja na uobičajeni način – u kipućoj vodi termički ih obrađujete oko 10 do 12 minuta. Ohladite ih u hladnoj vodi i ogulite.
  2. Nasjeckajte bjelanjke na sitne kockice, a žumanjke zdrobite vilicom u pastu. Jaja pomiješajte s majonezom, senfom, kiselim vrhnjem i ljutim umakom po želji. Začinite s nešto soli i papra, dimljenom paprikom u prahu te nasjeckanim koprom ili vlascem.
  3. Stavite u hladnjak da se pašteta ohladi pa poslužite s kruhom, krekerima ili nasjeckanim povrćem. Dobar tek!

U trendu Turisti Kulturološki šok Amerikanci u čudu o Hrvatskoj: "Sve je maleno, hrana je bizarna, a od zahodske mafije imamo traume" Golem grad - 3 Golem grad "Posjetio sam najveći Otok zmija u Europi": Pogledajte kako izgleda mediteranska meka poskoka Kamena kuća Capovilla, Vis - 1 Mir i tišina Pogled iz spavaće sobe na drugom katu je spektakl! Kamena kuća na Visu za miran ljetni odmor

10 najboljih zamjena za jaja koje spašavaju kad ne želite do dućana Tiramsu se može napraviti i bez jaja i slatkog sira Palačinke iz pećnice Palačinke +4 Carbonara