U vrući ljetni dan ne želimo provesti puno vremena u kuhinji za štednjakom. Tada želimo fina jela koja se mogu napraviti u vrlo kratkom vremenu.

Ovi njoki s tikvicama i parmezanom pravi su dokaz toj tvrdnji – ako upotrijebite kupovne njoke iz trgovine za pripremu cijelog jela bit će vam potrebno svega 20 minuta.

Tikvice se kratko prepirjaju na maslacu aromatiziranim češnjakom, pomiješaju s mekanim kuhanim njokima, začine s nešto limunova soka i začinskog bilja, ali i velikodušnom porcijom naribanog parmezana.

U trendu Bijela parmigiana s tikvicama Savršeno za ljeto Bijela parmigiana: Recept za zapečene tikvice sa šunkom i sirom Špageti s tunom Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 prefinih ljetnih jela za svaki dan ovoga tjedna Čiovo - 2 Nekad Boa, danas Čiovo Može i bez trajekta: Predivan otok nedaleko od Splita na kojem ćete pronaći pustinju, čisto more i rajske plaže

I to je cijela filozofija. Tako jednostavno, a tako ukusno.

Njoki s tikvicama - sastojci:

  • 500 g kupovnih njoka za kuhanje
  • 60 g maslaca
  • 50 g naribanog parmezana
  • 2 veće tikvice
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 limun
  • sol i papar po želji
  • svježe začinsko bilje po želji

Njoki s tikvicama - priprema:

  1. Zagrijte vodu na štednjaku za kuhanje njoka. Skuhajte njoke prema uputama na pakiranju.
  2. U tavi rastopite 30 g maslaca i na njemu prepirjajte tikvice narezane na deblje kriške. Pirjajte ih od 4 do 6 minuta dok ne omekšaju i ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Dodajte i nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno još jednu minutu.
  3. Prebacite kuhane njoke u tavu s tikvicama i češnjakom. Dodajte preostali maslac, sok jednog limuna i naribani parmezan. Posolite i popaprite po želji, te sve dobro promiješajte.
  4. Poslužite jelo toplo sa svježi začinskim biljem po želji. Dobar tek!

2 najveće greške koje radimo kad kuhamo i pečemo tikvice Tikvice u panko mrvicama i parmezanu Narežite tikvice na veće komade kada ih planirate kuhati ili peći duže vrijeme Lazanje od tikvica +1 Popečci od tikvica