U vrući ljetni dan ne želimo provesti puno vremena u kuhinji za štednjakom. Tada želimo fina jela koja se mogu napraviti u vrlo kratkom vremenu.
Ovi njoki s tikvicama i parmezanom pravi su dokaz toj tvrdnji – ako upotrijebite kupovne njoke iz trgovine za pripremu cijelog jela bit će vam potrebno svega 20 minuta.
Tikvice se kratko prepirjaju na maslacu aromatiziranim češnjakom, pomiješaju s mekanim kuhanim njokima, začine s nešto limunova soka i začinskog bilja, ali i velikodušnom porcijom naribanog parmezana.
I to je cijela filozofija. Tako jednostavno, a tako ukusno.
Njoki s tikvicama - sastojci:
- 500 g kupovnih njoka za kuhanje
- 60 g maslaca
- 50 g naribanog parmezana
- 2 veće tikvice
- 2-3 češnja češnjaka
- 1 limun
- sol i papar po želji
- svježe začinsko bilje po želji
Njoki s tikvicama - priprema:
- Zagrijte vodu na štednjaku za kuhanje njoka. Skuhajte njoke prema uputama na pakiranju.
- U tavi rastopite 30 g maslaca i na njemu prepirjajte tikvice narezane na deblje kriške. Pirjajte ih od 4 do 6 minuta dok ne omekšaju i ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Dodajte i nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno još jednu minutu.
- Prebacite kuhane njoke u tavu s tikvicama i češnjakom. Dodajte preostali maslac, sok jednog limuna i naribani parmezan. Posolite i popaprite po želji, te sve dobro promiješajte.
- Poslužite jelo toplo sa svježi začinskim biljem po želji. Dobar tek!