Piletina koja se puni aromatičnim maslacem potječe iz Ukrajine, ali je vrlo brzo osvojila svijet nakon što su je prepoznali vješti francuski kuhari i uvrstili u svoje jelovnike. Kako zbog sočnog nadjeva, tako i zbog hrskavog omotača koji se dobiva prženjem u dubokom ulju ili pečenjem u pećnici. Neki chefovi, poput Jamieja Olivera savjetuju da se u smjesu s maslacem doda i sjeckani češnjak, a njegova piletina slast duguje i hrskavoj slanini. 

Sastojci za piletinu Kijev:

2 komada pilećih prsa
2 žlice maslaca
žlica senfa
1/4 svežnja peršina
1/4 svežnja vlasca
sol i papar
40 g krušnih mrvica
1 jaje
2 žlice parmezana

> Fina piletina gotova za 15 minuta koju morate probati

Priprema:

1. Maslac ostavite na sobnoj temperaturi da malo omekša pa ga izmiješajte sa sjeckanim vlascem i peršinom te posolite i popaprite. Oblikujte u valjak pomoću folije i ostavite u hladnjaku.

2. Pileća prsa filetirajte pa istucite batom za meso. Premažite ih senfom, posolite i popaprite.

3. Maslac narežite na 4 ploške i po jednu stavite na svaki komad mesa i zarolajte te učvrstite čačkalicama.

4. Uvaljajte odreske u umućena jaja pa u krušne mrvice pomiješane s parmezanom. Odreske ostavite u hladnjaku desetak minuta.

5. Odreske izvadite iz hladnjaka, ponovno umočite u jaja i mrvice pa pržite desetak minuta u vrućem ulju. Poslužite s pireom ili povrćem.

Za piletinu Kijev prema Jamiejevom receptu pogledajte video u nastavku. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju