Kremasti kolač od jogurta fantastičan je desert. Ukusan je, nije previše sladak, a za njegovu pripremu nije vam potrebno puno sastojaka ni vremena. Ne treba vam čak ni mikser – smućkati ga možete i ručno.

Kada se ispeče, neodoljivo podsjeća na baskijski zagoreni cheesecake. Glavni sastojak u ovom kolaču je jogurt od vanilije, a koji se sljubljuje s jajima i kukuruznim škrobom.

Upotrijebiti možete i druge vrste zaslađenih jogurta, ali imajte na umu da će i izgled varirati ovisno o vrsti. Upotrijebiti možete i jogurte s višim proteinskim udjelom poput grčkog, ali važno ga je odgovarajuće zasladiti prije nego što ga spojite s drugim sastojcima.

Kremasti kolač od jogurta - sastojci:

  • 400 g zaslađenog jogurta od vanilije
  • 40 g kukuruznog škroba
  • 4 jaja

Kremasti kolač od jogurta - priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Namastite mali kalup za torte promjera 16 centimetara i obložite ga papirom za pečenje. Stavite sa strane.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte jogurt od vanilije i jaja – dodajte jedno po jedno jaje kako biste detaljno izmiješali sastojke. Prosijajte kukuruzni škrob ravno u smjesu i dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
  3. Prelijte smjesu u pripremljeni kalup. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 60 minuta, odnosno dok površina ne dobije karameliziranu namreškanu površinu.
  4. Pustite da se kolač ohladi do kraja, a potom ga prebacite u hladnjak na oko dva sata da se stisne. Potom ga narežite i uživajte. Dobar tek!

10 trikova slastičara uz koje će vam torte i kolači biti sočni i puni okusa Blagdanski deserti - 2 Torta Raspucanci s limunom +1 Blagdanski deserti - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju