Špageti Cacio e Pepe popularno je jelo talijanske kuhinje. Ono povezuje tjesteninu s tvrdim sirom pecorino i crnim paprom u jednu zapanjujuće jednostavnu, ali božanstveno ukusnu kombinaciju.

Cacio e pepe koncept možete iskoristiti i za pripremu njoka, a umjesto pecorina iskoristite naribani parmezan.

S obzirom da vam je za termičku obradu njoka potrebno tek oko dvije-tri minute u vrućoj vodi, cijeli obrok bit će gotov za 15 minuta.

U trendu Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom Tuzla - 2 Panonika Slana jezera: Omiljeno "morsko" kupalište u koje Slavonci dolaze zbog niskih cijena i dobre zabave Nin - 4 Najljepša Naša Znate li? Hrvatski grad u kojem se nalazi najmanja katedrala na svijetu

Njoki cacio e pepe - sastojci:

  • 300 g njoka
  • 60 g parmezana
  • 30 g maslaca
  • 1 čajna žličica crnog papra
  • sol po želji

Njoki cacio e pepe - priprema:

  1. Skuhajte njoke u posoljenoj vodi u loncu na štednjaku prema uputama na pakiranju. Ocijedite njoke i sačuvajte šalicu vode u kojima su se kuhali. Stavite sa strane.
  2. U tavi rastopite maslac, dodajte kuhane njoke i malo vode u kojima su se kuhali. Ubacite naribani parmezan i dodajte crni papar. Posolite po želji i dobro promiješajte. Pustite da se svi sastojci sljube par minuta, a sir rastopi.
  3. Poslužite njoke cacio e pepe sa salatom po želji. Dobar tek!

Trikovi chefa Marija Mihelja za pahuljaste njoke za koje će vas svi tražiti recept kako napraviti njoke - 3 kako napraviti njoke - 1 +0 kako napraviti njoke - 2