Špageti Cacio e Pepe popularno je jelo talijanske kuhinje. Ono povezuje tjesteninu s tvrdim sirom pecorino i crnim paprom u jednu zapanjujuće jednostavnu, ali božanstveno ukusnu kombinaciju.
Cacio e pepe koncept možete iskoristiti i za pripremu njoka, a umjesto pecorina iskoristite naribani parmezan.
S obzirom da vam je za termičku obradu njoka potrebno tek oko dvije-tri minute u vrućoj vodi, cijeli obrok bit će gotov za 15 minuta.
Njoki cacio e pepe - sastojci:
- 300 g njoka
- 60 g parmezana
- 30 g maslaca
- 1 čajna žličica crnog papra
- sol po želji
Njoki cacio e pepe - priprema:
- Skuhajte njoke u posoljenoj vodi u loncu na štednjaku prema uputama na pakiranju. Ocijedite njoke i sačuvajte šalicu vode u kojima su se kuhali. Stavite sa strane.
- U tavi rastopite maslac, dodajte kuhane njoke i malo vode u kojima su se kuhali. Ubacite naribani parmezan i dodajte crni papar. Posolite po želji i dobro promiješajte. Pustite da se svi sastojci sljube par minuta, a sir rastopi.
- Poslužite njoke cacio e pepe sa salatom po želji. Dobar tek!
Trikovi chefa Marija Mihelja za pahuljaste njoke za koje će vas svi tražiti recept +0