Hrana koja je ove godine najčešće punila Googleovu tražilicu stiže iz Meksika, a radi se o birria tacosima koji su na krilima društvenih mreža prešli granice zemlje i osvojili svijet.

Birria, koju neki nazivaju gustom juhom, zapravo je sličnija gustom, ljepljivom gulašu kojem ne nedostaje mesa koje se topi u ustima, ljutih papričica i mirisnih začina. U popularnoj verziji taj se tamni meksički gulaš poslužuje s tortiljama, sjeckanim lukom i obilno posipa korijandrom. Odličan dodatak je i ribani sir koji će se fino rastopiti.

Recept za birriu možete pronaći ovdje, a prema želji slobodno koristite manje ljute papričice. Masnoću koja se pojavi na vrhu oberite i sačuvajte pa ulijte je u duboki tanjur ili tavu. Tortilje najprije umočite u masnoću i zatim zagrijte na tavi na srednje jakoj vatri.

Tortilje zatim napunite gulašom, pospite ribanim sirom i savijte na tavi pomoću lopatice. Ispecite tortilje s obje strane i poslužite, najbolje uz zdjelice s procijeđenim gulašom u koje se tortilje umaču nakon zalogaja.

Osim Birrie tacosa, tražilo se i nasi goreng, kao i TikTok tjestenina, koja je na popisu najguglanijih recepata za 2021. Slijedi je džem od slanine i Birria tacos.

Gušti bez trunke mesa: Beg’s Plant Based Butchery stigao na Fuliranje Beg’s Plant Based Butchery - 1 Beg’s Plant Based Butchery - 11 Beg’s Plant Based Butchery - 10 +8 Beg’s Plant Based Butchery - 9

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju